SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 2, 2010

HUJAN BATU DI OPIS SENDIRI...

Pepatah Melayu ade berkata...

"Hujan emas di negeri orang...
Hujan batu di negeri sendiri...
Baik lagi negeri sendiri..."

Tu pepatah yang kata, bukan aku yang kata. Yang aku nak kata adalah opis aku dilanda ujan batu!!! Macam magic sebab seumur hidup aku tak penah tengok ujan batu secara live! Sumpah, tak tipu!!!

Kejadian berlaku pada 30 Ogos 2010 bersamaan 20 Ramadhan, waktu petang. Memang petang tu cam redup2 + mendung2 jer cuaca. Tak lame pastu, ujan pun turun... Aku relax jer la... Takde la nak kepochi hape2 kan... Ujan... bese la kan... Tapi, tak lame pastu, opismate aku sume cam kepochi2, terjerit2 macam nampak something strange kat luar opis! Sume pun dah menebeng kat tingkap & pintu, dok usha2 ke luar. Isk3... tak buleh jadik nih! Aku pun nak kepochi jugak..! Sepantas kilat aku menerobos kat celah2 diorang. Rupe2nye, ujan batu la... 1st time, owhhh... tengok lively... Ujan plak memang lebat tahap gabanz! Angin menderu2!!! Ngeri2 jer aku tengok situasi tuh!


~ Sib baik saiz ujan batu tu tak berapa besor. Aku tak bawak camera la pulok nak merakamkan detik2 cemas tuh! Hu3... Tapi, lebih kureng cam gini la rupe ujan batu tuh! Kalau besor2, mau pecah cermin keta kitorang kalau ujan batu tu terpelanting2. Macam salji pun ado gak! Sib baik aku tak feling2 Winter Sonata. Kalau tak, mau kene lempang free2 jer ngan opismates. Fuh! Ye la kan... orang lain dok ngeri2, aku plak nak feeling2 Winter Sonata bagai... Ngeh3...

*Credit to: frashdi

Korang penahkah melalui situasi camnie?


Truly, Madly, Deeply: AreLeez Adnan

4 comments:

azzey said...

Areleez: x pnh tgk.....ni betul ke ni?

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ais batu kiub jatuh dari langit ke??

ArELeEz said...

azzey,
betul la.. xtipu punye! tp, gambar tu google jer la sbb camera pakcik guna.

ArELeEz said...

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR,
kalau ice batu, dah lame leez tadah buat lai chi kang. nie betul2 punye ujan maa..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google