SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 30, 2010

NASIK GORENG JANTUNG HATIKU... KATANYE...

Pagi semalam, perut aku yang muncit nie, bertambah2 muncitnye. Gara2 air tangan my 'sayang' la nie! (Terus jer nak salahkan orang lain kan... Padahal, diri sendirik yang makan tahap lupa daratan! Hu3...)

Nak dijadikkan citer, semalam my 'sayang' janji nak masak for breakfast. Alaaa... yang cincai2 sudah..! Tapi selalunye, yang cincai2, campak2 tu la yang lagik best kan? Hiks...

Actually, sume bahan2 aku dah siapkan belah malam. Aku tumbuk cili padi, ikan bilis, bawang besar, bawang putih & sedikit garam. Pastu, potong dadu sebatang carrot. Sume bahan2 aku buh dalam fridge. Senang! Sok my 'sayang' tinggal campak2 jer dalam kuali.


~ Dari segi presentation, bese2 jer... Dari segi rase, memang marvellous tip toplah! (Harus puji lebih2 sebagai motivasi untuk my 'sayang' masak lagik..! Yee haaa..!!!) Means, lulus ujian SIRIM & PUSPAKOM la... Paling tak buleh blah, bile tengah makan, my 'sayang' pun berkata...

My 'sayang': Sayang... jom makan!

Aku: Perrgghhh..! Thank you, B... (sambil snap2 gambar)

My 'sayang': Abang nak namekan resepi nie as Nasik Goreng Jantung Hatiku. Tulis dalam blog sayang tau! Heh3...

Aku: Erkkk! Hapekah..??!

Tak kesah la hape name respinye kan? Yang penting, layanz.......! Betul tak? ;D

2 comments:

azzey said...

Areleez: PUSPAKOM Lulus......tapi JPJ Luluskah ??? Ha3......

ArELeEz said...

azzey,
kira lump-sum... sume pun lulus! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google