SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, September 20, 2010

JAHIT MANIK KEMBALI LAGIK..!

Ini kesah baju raye plak. Well... seperti bese, baju raye kitorang adik-beradik sume memang mak yang jahitkan termasuklah baju pasangan & anak2 memasing. Tahun nie, mak memang siapkan awal baju2 kitorang sebab takut tak menang tangan! Mane nak jahit baju yang orang tempah lagik kan...

Aku plak, dah siap2 beli manik, nak jahit kat baju raye aku. Aku bajet2 macam buleh siap jer keje2 menjahit manik nih before raye. Kene kaji dolu buleh siap ke tak sebab tau jer la aku nie kan... menjahit ikut mood. Kalau angin rajin jer yang datang, hokaylah! Tapi, kalau angin malas tahap gabanz yang menjelma, mau ke laut manik2 aku tuh! Hu3...

Gigih la aku menjahit manik... Ke hulu... ke hilir aku usung baju raye ngan manik2 tuh. Kat umah aku jahit manik, kat umah mak pun jahit manik... even kat umah mertua pun dok gigih jahit manik gak!


~ & akhirnye... siap jugak..! Yes2! Syiok2! Selalu tu, aku just buh manik kat lengan baju jer. Tapi, kali nie, dapat sudahkan sampai ke bawah baju. Tu yang bangga tak hengat tuh! Ha3...

Bling2 baju raye ah kak tahun nie, noks..! Ahaks3... Lepas nie, nak jahit manik kat baju2 lain plak. Actually, maniknye sume dah beli. Tapi, bile baju dah siap, terus pakai sebab dah tak kose nak jahit manik. Skang, semangat nak menjahit manik dah berkobar2 balik. Buleh la diteruskan... Chaiyok2!!! ;)

2 comments:

azzey said...

Areleez: meh le cni, kat cni pon byk baju yg belom ber jait manik lag....hi3...

ArELeEz said...

azzey,
wa punye baju pun xsudah2, ade hati nak jahitkan bj org..! hape kes..??!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google