SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 28, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: LAKSA TIME..!)

Belah malamnye, mak ajak anak2 & menantu2 sume gi umah Mak Yang. Memandangkan we ols nie adalah anak2 & menantu2 yang mithali lagik prihatin, makanye, we ols pun terjah la plak umah Mak Yang... Plus, bukannye jauh sangat pun. Tak perlukan kenderaan. Hanya guna kaki untuk menapak sebab jarak umah adalah sekangkang kera. 1 laman jer pun...


~ Makan kuih raye dolu sementara Mak Yang & anak2 hidangkan makanan.


~ Kekenyangan... Mata pun dah seperti orang mengantuk disorongkan batal... Huwarrgghhh..!!!


~ Duta keamanan tak hengat sedang berposing. Ha3...


~ Mak Yang merangkap tuan umah kedaung. Mak Yang nie adalah adik mak aku.


~ Kak Aneem nie antu laksa tau! Tu yang gumbira sangat tu sebab dapat makan laksa. Senyum lebar sampai ke telinga wooo...


~ Laksa time..! ;)


~ Makan2... sembang2... pastu, gelak2 tak hengat! Walaupun penat sebab belah siang dah gigih beraye tapi, memang bestlah! Enjoyce, bebeh! ;D

Dalam pukul 9++ p.m, we ols pun baliklah ke umah mak... Malam tu, aku, my 'sayang', kakak & Abang Mie jer yang tido kat umah mak. Abang aku & family balik umah diorang sendirik. Sampai umah mak, aku terus on tv sebab konon2 nak tengok citer Momok The Movie. Berkobar2 jer aku nak tengok. Last2, Momok The Movie yang tengok aku. Ngantuk la, weh! Hu3...


*Nantikan aktiviti 5 Syawal plak..!

2 comments:

azzey said...

Areleez: Ha3...... mmg best! spi neenk pon dh jadi 'familiar' ngan kamera......ha3....

ArELeEz said...

azzey,
yupp! bkn setakat familiar jer tp, sawan trus! macam cucu-cicitnye! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google