SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, September 29, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: SAHIBBA TIME...)

Mase balik umah mertua tu, aku angkut sekali Sahibba (sejenis game bina2 perkataan. Alaaa... cam Scrabble tu, ha..!) Memang since balik kampung we ols dah angkut Sahibba tuh. Bukan Sahibba jer tau! Saidina pun kitorang angkut sekali. Konon2 kalau free nak main la ngan adik-beradik sume. Tapi, dah asik jalan2 gi beraye jer... Bile mase lak nak main kan... Kalau kat umah mertua nie macam ade mase la sket kot sebab tak berapa nak jalan2 beraye.


~ Makanye, bermula la operasi memerah otak! Chaiyok2!!!


~ Antara pemain2nye adalah my 'sayang'...


~ Udda pun join jugak... Muka serius jer... He3...


~ A-im pun ado...


~ & Dadi. Sume pun adalah adik2 iparku.


~ Jijah jadik tukang catat markah. Bulat lak penonton setia.

Best giler time main Sahibba nih. Sume pun sengal! Ade yang reka perkataan sendirik, yang confirm takde dalam mane2 kamus! Ade yang blur2 jer, sebab huruf2 yang ade dalam simpanan sume cam hampeh iaitu tak buleh membentuk sebarang perkataan pun! Senak perut aku malam tu dok gelakkan diorang main. Pendek kata, memang bergelak sakan la kitorang malam tuh! Sampai my MIL yang tengah lipat kain pun dok senyum2. Muahaha...

Bile tiba turn my 'sayang', sume pun bengang sebab giler lame my 'sayang' nak berpikir letak perkataan kat board tuh! Aku tengok ade jer perkataan yang buleh dibentuk. Tapi, my 'sayang' takmo sebab konon2nye markah sket la... Tamak haloba, owhhh..! Si Dadi lagik lawak! Poyos jer dia create perkataan 'D.O.H' (adunan in Malay), walhal huruf yang dia ade bukannye 'H' tapi, 'L'. Tak jadik 'D.O.H' la kan... Musti jadik 'D.O.L'. Confident jer nak create 'D.O.H'! Bile kitorang tegur, baru dia perasan yang word tu bukannye 'D.O.H' tapi, 'D.O.L'. Hape lagik?! Gelak tak hengatlah kitorang! Lekat la sekejap name 'D.O.L' tu kat Dadi... Ha3...

Setelah ditimbang-tara oleh juri awam yang tak bertauliah, makanye, juaranye adalah Encik A-im... Tempat ke-2 plak adalah Encik Dadi a.k.a 'D.O.L' (hiks...). My 'sayang' dapat nombor 3. & yang tercorot sekali adalah Udda. Kecewa terus Udda. Ha3...

Aku sker indoor game camnie sebab enjoyce! Di samping buleh release tensen, ianya jugak dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan kalau kite main ngan family members. Betul tak?


*6 Syawal bakal menjelma...

2 comments:

azzey said...

Areleez: tp indoor game tu x leh nak pecahkan lemak yg berlebihan.....ha3...laaarikssssssss

ArELeEz said...

azzey,
tp, buleh train ur brainlah! nak pecah2 lemak gi slim world la woi! huh!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google