SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, September 29, 2010

TIPS MEMIKAT HATI SUAMI/LELAKI IDAMAN

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan si dia. ~ Alaaa... macam lagu Dato' M Daud Kilau tu... 'Senyumlah2... Ahai, cik mek molek... La3...' Hiks...
  2. Berperwatakan menarik (Personaliti yang mampu mengugat hatinya). ~ Pakai baju sexy2 & wangi2. Pastu, touch up la sket. Tapi, nie untuk suami jer tau!
  3. Jujur dan sentiasa merendah diri. ~ Sifat yang bagus nih!
  4. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka. ~ Kesimpulannye, jangan degil..! Tapi, kadang2 ah kak pun degil tahap gabanz jugak. Adeh3...
  5. Mempunyai bentuk badan yang menarik dan melentik (terpulang kepada individu). ~ Phewwitt..!!! Ho3!!!
  6. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut. ~ Ooppsss! Tumpang lalu... ;)
  7. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada disamping lelaki yang anda minati. ~ Especially time pasangan ade masalah la kan... Lend him your shoulders, please...
  8. Jangan terlalu mengongkong dan sangat bergantung kepada lelaki. Lelaki juga perlu wanita yang pandai berdikari. Tetapi jika dia sudi menolong apa salahnya. Tetapi jangan memaksa dan selalu sehingga menyusahkan si dia. ~ Betul3!
  9. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan. ~ Bak kata pepatah, 'Dari mata turun ke hati, noks..! Ahaks3...'
  10. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati. ~ Berpakaian sopan lebih afdal kot...
  11. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati sebagai rancangan pertama memikat dirinya. ~ Kalau buleh, buat card sendirik. Takmo beli kat kedai2 tuh. Sebab kalau buat sendirik, lagik tinggi sentimental valuenye.
  12. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu. ~ Pompuan pun camtu gak.
  13. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renung matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan beerti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati. ~ Jangan nak strict jer memanjang. Nanti diorang takut nak dekat wooo...
  14. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka. ~ Jualan murah kat The Store tu ah kak skerlah! Ha3...
  15. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan. ~ Be brilliant!
  16. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik. ~ I lap you... You lap me lah! ;P
  17. Jangan sesekali memperbandingkan dia dengan sesiapa sahaja. Lelaki cukup pantang dalam hal ini! ~ Ah kak pun pantang jugak bab2 buat comparison nih! So, awas!!!
Wah! Tetibe plak ah kak bagi tips kan?! Tips memikat lak tuh! Macam tak agak2 jerk. Ha3... Well... untuk yang dah bersuami, praktikkan la tips2 di atas terhadap suami anda. Untuk yang single & available, buleh la amik mane2 yang patut to start your 1st step! Bese la kan... lelaki zaman skang nie slow! Pompuan jugak yang nak kene start 1st move. Tak gitu, you ols..??? ;P

2 comments:

azzey said...

Areleez: Tips no 2, 5 & 10 tu ...rasanya ada pada diri ku...auwwwwww!!!

ArELeEz said...

azzey,
perasan, owhh.. haish!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google