SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, September 20, 2010

SEHARI SEBELUM 1 SYAWAL...

Raye tahun nie, aku, kakak & abang aku pakat2 nak gantikan pintu umah mak yang dah uzur tuh. Dah lame sebenarnye nak gantikan tapi, asik bertangguh jer. Ade jer faktor2 yang jadik penghalang. Tapi, kali nie, dah tak bertangguh dah. Roger2, prepare peruntukan, tempah & pasang.

Tugas memasang diserahkan bulat2 kepada my 'sayang'lah sebab my 'sayang' memang terror bab2 tuh! Tidak syak lagik! Ecewah! ;P Makanye, sehari sebelum menjelangnye 1 Syawal, proses pemasangan pun bermula. Bukan sengaja nak buat keje last2 minute tapi, pintu yang ditempah tu yang siap sehari sebelum 1 Syawal.


~ Bertungkus-lumuslah my 'sayang' pada hari tersebut... Kelentang-kelentung bunyik tukul. Actually, pintu yang uzur adalah pintu belakang, kat area dapur. Tapi, mak kata pintu baru tu nak pasang kat depan. Pintu depan lak transfer ke belakang.


~ Mamarazzi ade di mane2..! Heh3...


~ Akhirnye, dapat jugak mamarazzi mengsnap gambar encik nih! Tu pun secara candidlah! Atas bantuan bonda tercinta. Mase tu, my 'sayang' tengah tunduk. Mak aku purak2 panggil my 'sayang'. Sepantas kilatlah my 'sayang' mendongak! & sepantas kilat jugaklah aku mengsnap! Owhhh... yeahhh..! (Thank you, mak. Hiks...)

Gigih mengsnap gambar encik yang pasang pintu sampai lupa nak snap gambar pintu yang dah siap dipasang. Hadoi! 'Tu lah kau!' Tetibe salahkan diri sendirik... Tsk3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: ni citer pintu yg belakang kan....pintu yg depan org dh update! :)

p/s: sama la x sempat amik gambor....ada yg sentap ari tu...fhm2 je le...kui3...

ArELeEz said...

azzey,
nie citer sekali harung. same jer.. he3..

p/s: uiks! shh..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google