SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, September 23, 2010

GEGAK-GEMPITA RAYE 2010 (EPISOD: KONVOI RAYE)

Sesi photoshoot dah abis. Tapi, bukan abis terus tau! Abis untuk pagi tu jer. Sebab sawan camera kitorang nie mane penah pupus! Makin hari makin bercambah virusnye adolah! Ahaks3...

Dah dekat sejam lebih photoshoot. Letih gak... letih posing ngan gelak2! Sebab lawak, owhhh... Walaupun letih tapi, kitorang enjoy, bebeh! ;D

Lepas photoshoot, family Pak Yang mintak diri sebab diorang nak balik kampung Pak Yang kat Tepeng. We ols lak konvoi raye. Kitorang dah berazam dah takkan balik umah selagi hari tak malam. Nak beraye sampai lebam! Giler gigih punye mood raye! Ha3... Destinasi pertama konvoi raye adalah ke umah besan2 mak aku. Dah lame plan dah nie. Plus, nak dijadikkan citer, besan2 mak takde yang jauh. Sume 1 negeri! 1 daerah lagik! Dah takdir... ;)


~ Memula, gi umah mak mertua kakak aku dolu.


~ Acara wajib iaitu bergambar dengan besan. Heh3... Mak wif Mak Cik Rowayah merangkap mak Abang Mie a.k.a mak mertua kakak aku.


~ Abang aku & my 'sayang' dah kene sawan camera tahap 4. Kritikal, dowhhh..! Muahaha... Larikksss...!


~ Kitorang nie kan, jenisnye kalau gi umah orang, tak payah susah2 nak berbuih2 mulut tuan umah suh makan. Sebabnye, kalau dah ade terhidang atas meja, tuan umah baru nak bukak mulut pelawa makan, kitorang dah siap2 bukak2 & ngap2 hape2 yang patut. Penyakit keturunan nih! Ha3...


~ Sua kuih raye, kitorang ngap3... Sua ketupat-rendang-lemang, pun kitorang ngap3... Sua air, confirm slurrp3 jugak! ;P Takde maknanye kitorang nak malu2 kambing! Plus, buat hape nak malu kan... Orang suh makan, bukannye suh merompak! Betul tak? Ngeh3...

Dah abis licin balang kuih raye ngan segala ketupat bagai... barulah kitorang mintak diri... ;P Salam2, mintak mahap bagai... Aku tunggu gak kot2 Mak Cik Rowayah nak kasik aku duit raye kan... Sebab aku bajet, musti dia pikir aku nie kanak2 lagik. Tak pun student ke kan... Ngeh3... Tapi, tak dapat, hokay! Tsk3... Takpe2... next house maybe... Fuh3!!!

Konvoi diteruskan ke umah my PIL. Dalam bulan pose lagik aku dah bagitau kat Udda yang we ols akan buat konvoi raye. Hari tu, aku roger2 lagik, suh diorang well-prepared sebab kitorang dah nak terjah dah. Seranggggg.....!!! Heh3...


~ Acara wajib lagik... ;) Mak wif Mak Cik Robainah merangkap mak my 'sayang' a.k.a mak mertua aku la tu! Hiks...


~ Cucu2 pun tumpang enterframe, Odah ngan Qistina. Lip2 tak join sebab dia melekat ngan ibu dia. Tak buleh berenggang walau sekangkang kera! Isk3... Well... Odah ngan Qistina adalah sebaya. Yang membezakan hanyalah size mereka. But, size doesn't matter kan? ;P


~ Pantang tala camera, confirm diorang nie sawan! Ha3...


~ Comeynye 'gadis' bertudung purple tuh..! I like..! Errr... 'gadis'??? Ho3!!!


~ Dah tak tercontrol dah kesawanan camera kitorang nih! Hadoiiyaii..!!!

Seperti sebelumnye, pas makan2, musti la kene salam2 kan... Ade la sket duit raye yang aku prepare untuk abah ngan mak mertua. Tapi, pas bagi, aku mintak plak duit raye dari diorang. Kejikah spesis menantu ini? Owhhh... Duit raye tak dapat lagi... Sadis2... Takpe2... Be positive! Kite terjah umah besan mak yang terakhir plak. Mungkin ade rejeki aku di situ. Amin...


~ Dah sampai kat umah mama Kak Aneem. Spesel menu kat sini adalah mee bandung. Sodap gak. Tapi, aku dah tak buleh makan banyak sebab santak giler dah perut nih! Adeh3...


~ Hape2 pun, acara wajib perlu dilaksanakan... Mak wif Mak Cik Zaharah merangkap mama Kak Aneem a.k.a mak mertua abang aku.

Lepas makan & sembang2 sket, kitorang pun nak beransur dolulah sebab ade banyak lagik umah yang bermain2 di minda. He3...

Seperti sebelumnye, aku tunggu lagik duit raye. Mane la tau kan... & buat ke sekian kalinye aku tak mendapat... Uhuks3... Hapekah aku sudah tidak layak untuk menerima duit raye? Hapekah3..??? Tsk3...


*Konvoi raye dah abis. Tapi, jalan2 pegi beraye belum abis tau! Nantikan...

2 comments:

azzey said...

Areleez: sbb disangkakan kanak2 istimewa...tu yg x dpt duit raya tu.......hu3...laaarikssssssss.....

ArELeEz said...

azzey,
ciss! how dare u..??! dush3!!!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google