SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, November 11, 2010

TOM YAM POWER AH KAK LAKU, NOKS!

Bukan A_bern jer yang dapat rase penangan tom yam power ah kak tau! Tapi, mak, abang & family pun. My 'sayang' of cos la kan... Petang tu, abang datang umah aku. Saje datang nak ziarah mak katanye... Mak ade kat umah aku sebab pagi Isnin aku nak bawak mak ke spital, amik darah. Makanye, sambil sembang2 sambil makanlah kami petang tu...


~ Baca doa makan dolu, baru buleh ngap. Tapi, apsal Odah berdoa dengan mata kuyu2 camtu?! Confuse ah kak tau! Ha3...


~ Banyak jugak Lip2 makan petang tu. Sebab nenek dia yang suap kot... Tak pun, sebab kesodapan tom yam power yang aku masak tuh! Ahaks3...


~ Pisang goreng nie, Kak Aneem yang tapau. Dah jadik macam unplanned potluck la plak.


~ Hah! Amik ko! Ngan periuk, ngan senduk besor godang sekali keluar! Tom yam power katanye kan... Ha3...


~ Yang nie pembuka selera seluruh family aku! Ikan masin goreng cili kering & bawang. Ikan masin tu imported from Pangkor. Encik Fadzil (opismate aku) yang kasik as ole2 sebab dia baru lepas coti2 Malaysia kat Pangkor. Terima kasih daun keladilah! Lain kali, kasik lagi, ek? ;P


~ Mak cik nie tak join makan sekali. Dah makan katanye... Gigih ngan lappy. F/b la tuh! Haish! Bebudak zaman skang kan... Kemain otak I.T! Zaman2 aku dolu, main batu seremban jer... Tak pun, main congkak. Aku lak main congkak memang tradisional abis! Takde maknanye nak pakai papan congkak tuh! Tapi, pakai corak2 tikar kat umah mak/nenek aku. Alaaa... kan ade tikar getah yang ade corak macam kotak2, pastu dalam dia ade munge2 tu kan... Hah! Mende alah tulah yang aku jadikkan lubang congkak. Guli2 memang nan adolah! Aci pakai batu kecik2, kutip kat tepi2 jalan tu jer... Creative betul! Ko ado..??! Ha3...


~ Tambah2! Jangan tak tak tambah! He3... Bukan setakat periuk tom yam jer tapi, dengan periuk nasik sekali keluar, ko! Dasat tak dasat tuh?!! Ha3...

Sold out tom yam power ah kak tau! Laku, hokay..! Terus feeling2 Chef Wan tengah masak dalam Best Wan kat AFC. Owh... Hapekah..??! ;P

2 comments:

azzey said...

Areleez: Nape x angkat je dapur gas sekali! hu3....

ArELeEz said...

azzey,
uiks! agak2lah, noks..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google