SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 15, 2010

JEMULAH TAPAU...

Dah jemulah nak tapau lunch... Balik2 tengok lauk2 yang lebih kureng same. Sampai tak tau dah nak amik hape?! Jenuh la tawaf meja lauk-pauk tuh. Last2, pitam! Hu3...

Kritikal masalah ah kak nih? Sampai pitam2 nak pilih lauk untuk lunch. ;P So, untuk lunch hari Jumaat, aku merajinkan diri untuk memasak. Hari Jumaat kan waktu rest/lunch hour lame. Sempat la nak masak2. Actually, aku pun malas gak memula nak masak. Ha3... Jemu tapau kat luar tapi, malas masak. Camno tu? ;P My 'sayang' la yang gigih merayu2 suh bini dia masak. Yang simple2 pun takpe katanye. Siap kene merayu lagik, ko! Ha3... Ye la... Ye la... Saya menurut perintah la...


~ Sementara my 'sayang' gi semayang Jumaat, sempat la masak 2 dishes. 1st buat udang goreng carca merba nih. Sebab hape carca-merba adalah sebab bukan setakat udang jer tapi, segala mak nenek ikan tamban ngan kacang buncis pun campak sekali dalam kuali. Pastu, goreng2... siap! Resepi ciptaan sendirik nih! He3...


~ 2nd dish lak adalah telur masak kicap.

Cukup la 2 dishes tu untuk buat lauk makan tengahari. Simple2 tu pun, berpinggan2 my 'sayang' makan tau! Eh! Tapi kan... my 'sayang' tu lauk simple ke... lauk banyak ke... sume pun makan berpinggan2 jugak! Ha3... Larikkkksssss....!!!

Hmmm... masak sendirik tu lagik best kan sebenarnye? Betul tak?

2 comments:

azzey said...

Areleez: yg simple lebih sedap!

ArELeEz said...

azzey,
yupp! bak kata omputih, 'less is more!'

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google