SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, November 7, 2010

DARUS SYIFA'

Kan aku penah citer pasal 'Minggu yang Penuh Cabaran!' Actually, umah mak aku macam ade gangguan dari mende2 yang kite tak buleh nampak dengan mata kasar nih. Disebabkan tu jugaklah mak aku jadik macam takut2 & susah nak tido lena waktu malam. & disebabkan tu jugaklah aku ngan my 'sayang' cuba luangkan mase untuk bermalam kat umah mak, temankan dia. Sesambil tu, aku pun cubalah google2 pasal perubatan alternatif Islam kat Darus Syifa'. Aku amik address & nombor telefon. Aku roger2 kakak & abang aku, ajak diorang gi Darus Syifa', Ipoh, Ahad lepas.

Ramai jugak wooo... yang dapatkan rawatan kat situ. Mostly, pompuan. Ade gak kaum Adam tapi, tak banyak sangat la... & maybe yang datang tu pun sebab jadik driver, bawak family berubat. Kitorang dapat nombor 39 ngan 40. Kira dah last2 la tuh. Yang datang buat rawatan adalah aku & mak. Sebab tu ade 2 nombor. Tapi, lain2 masalah.


~ Uiks! Mak dah dapat geng barulah! He3...


~ 3 beranak yang maintain cun & sawan camera..! Heh3...


~ Sepanjang kitorang tunggu turn tu kan, aku rase kitorang jer yang gigih snap sane, snap sini. Orang lain dok usha2 pun we ols buat dek jer... Pedulik! Blogger kan musti tegar... Hiks...

Bilik rawatan ade 3. Open giler! Sebab pintu tak ditutup. Means, kite buleh nampaklah camne ustaz2 tu buat rawatan. Ade ustaz yang pegang kepala patient & ade plak yang tekan2 belakang badan. Yang si patient lak, ade yang relax jer... ade jugak yang macam sesak2 napas, macam penat. Paling tak buleh blah, ade patient yang muntah tak hengat! Sampai naik kembang tengkuk ah kak tau! Adeh3... Katanye, yang muntah2 tak hengat tu kene black magic. Lagik banyak/teruk dia muntah, lagik dasatlah black magic yang dihantar kepada patient. Hmmm... wallahualam...


~ & akhirnye, sampai jugak turn mak aku. Kitorang mintak nak masuk sekali. Sib baik flexible. Memula, ustaz tu tanye la hape masalah mak kan... Pastu, dia pegang kepala mak sambil baca surah2 & ayat2 tertentu.


~ Pastu, turn aku lak.


~ Ah kak pakai stoking kaler pink. Sume orang macam scary jer tengok stocking ah kak tau! Ha3...


~ Prosedur yang same...


~ Aku rase cam best plak sebab mase ustaz tu dok baca surah2 & ayat2, aku rase cam kene dodoi2kan jer... Layu2 wooo... mata aku. He3...

Ustaz tu kasik air penawar sorang sebotol. Dia pun ade bagi ayat2 yang buleh diamalkan. Plus, memang ade buku tentang doa2 & ayat2 yang buleh kite baca untuk pelbagai masalah. Pokok pangkalnye, kite mohon pada Allah. Kitorang beli buku2 tuh. Buleh la dijadikkan amalan harian.

So far, umah mak dah takde gangguan yang pelik2 tuh. Alhamdulillah...


*Nak tau lebih lanjut pasal Darus Syifa', klik sini.

4 comments:

azzey said...

Areleez: Ustaz tu tunduk tgh baca kan doa ke....tgh dok minat tgk stokin tuh! ha3.....

seriwangi said...

Seri wangi kalau kenan apa-apa keteguran, pegi jumpa kak long je sebab dia memang pandai ubat dan blh nampak makhluk halus, tapi...cuma utk adik-beradik je.

ArELeEz said...

azzey,
dua2 kot.. sekali harung! ha3..

ArELeEz said...

seriwangi,
oo.. hmm.. hape2 pun, mohon pd allah supaya dihindarkan segala yg xbaik.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google