SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 24, 2010

BERGAMBAR DALAM UJAN...

Jangan pecayakan tajuk entry sebab tajuk tu hanya poyos & propa semata2... Ha3... Takde maknanye ah kak nak berposing2-an & bergambar2-an dalam ujan..! Kose tau!

Alkisahnye, aku gi amik gambar berukuran passport sebab Ipoh nak. Katanye, nak buat matric card. Hmmm... tak kesah la kan?! Dah name pun, 'Saya yang menurut perintah'... follow jer la... Tak baik durhaka! ;P


~ Elok2 masuk dalam studio, amik gambar bagai... ujan turun mencurah2. Ujan rahmat, gitu..! Ecewah! ;P


~ Amoi kedai gambar tu kata, gambar buleh siap paling cepat dalam 20 minit. Malas la plak nak ngadap amoi tu buat keje kan... Makanye, we ols ke bank dolu, nak withdraw sket. Sebut perkataan 'withdraw' jer, terus sentap + sedih2 + bermuram durja sebab duit dah semakin surut. Tsk3...


~ Aku tunggu dalam keta jer. My 'sayang' yang handle. Koselah nak redah ujan lebat tuh!


~ Dalam ujan lebat tu pun, aku still gigih berposingan dalam keta! Dah la parking keta tak jauh dari ATM machine. Bile flash jer, kejap2 orang yang queue tunggu turn kat ATM tu jeling2 aku. Arrgghhh..! Ade aku kesah??! Heh3...

20 minit kemudian... gambar pun siap. Gi amik & terus balik. Terkejut beruk ah kak, noks bile tengok gambar tuh! Sebab pipi chubby giler! Macam kuih apam jer! Macam bukan rupa paras aku jer tuh..! Nie musti amoi tu photoshopkan rupa-paras aku nih! (Wah..! Tetibe lak nak salahkan amoi! Takmo ngaku dah chubby lak tuh! Hu3...)

Camne nak runcing2kan balik pipi nih? Help me, please..! Tsk3...

4 comments:

azzey said...

Areleez; pakai buluh runcing! kah3....

p/s: withdraw duit lebih sikit arrrr....kasi sharing ngan sini punya akaun....hu3....

J@J@ / Bini The Rock said...

nak runcing kan senang jerk!

kasi padam mana yg x berkenaan dgn pemadam pen!! padam dan padam dan padam smpi jd tirus muka tuh...




hehehehhe

ArELeEz said...

azzey,
wak lu!!! dush3!!!

p/s: kose ah kak, noks..!

ArELeEz said...

J@J@ / Bini The Rock,
kalau buleh, dah lame wat.. tp, tu cam photoshop jerk tuh! hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google