SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, November 23, 2010

AIR KELAPA MUDA

Cuba korang pejam mata... relax2... lapangkan minda... tarik napas dalam2... & lepaskan pelan2... Pastu, bayangkan plak korang tengah dok tepi pantai, dengan angin sepoi2 bahasa... Tetibe... ting! Macam magic plak ade waitre/waitress dengan gaya tersendirik, bawak dulang berisi air kelapa muda yang fresh! Perrgghhh..!!! Tak tahan... Tak tahan... Hu3...

Hape ntah motip ah kak suh korang bayang2kan sume tuh?! Ah kak pun tak paham! Ha3... Yang sebenornye, nak citer pasal air kelapa muda jer pun..! Tapi, mukadimah... masyaallah..! Kemain lagik, ko! Hiks...


~ Kat sini, ade 1 stall yang memang jual air kelapa muda jer. Lokasinye pun sempoi... tepi jalan jerk iaitu seperti dalam gambar di atas. Pak cik yang jual tu adalah kawan/orang kampung my 'sayang'. Kadang2, wife & anak2 dia pun tolong berniaga gak. Laku tau air kelapa muda pak cik nih. Chinese pun sker beli. Maybe sebab dia jual sejibik2. Harga sejibik air kelapa muda + ais + gula = RM 2.50. Buleh request la either nak buh ais ngan gula/tak. Memang puas la minum...


~ A_bern telah ditugaskan untuk menapau air kelapa muda tersebut. Maintain sawan camera, hokay! Haish!


~ Mak jeling2 manja jer dari dalam keta. He3...


~ Nenek lagik la hebat! Duduk cam orang senang hati abislah! Hiks...


~ Driver of the day... aku la... sape lagik kan... Alaaa... nenek mintak tolong bawak gi shopping. Mak pun nak beli barang jugak. Gi TF, gi hardware, pastu lunch & balik. On the way nak balik tu la menyinggah kat stall air kelapa muda tuh. Tapau 4 bungkus air kelapa muda dari 4 bijik kelapa.

Tengah panas2, layan air kelapa muda nie, memang heaven kan? Betul tak? ;)

2 comments:

azzey said...

Areleez: hape le punya Atin. dia blh ngadap org tua tu tapau air kelapa...heh3.....kanmu tau tak kat sini dia suka cam kamu dulu....siap2....heh3....mandi pun guna air ujan kat bilik air tu. x nak guna yg bese. cuci muka kat sinki. Bilik air dlm bilik tu dia yg mengongker nya......sebijik cam citer kat TV tu.....har3......

p/s: nenek tu cam mem besor je!hu3....

ArELeEz said...

azzey,
bese la a_bern.. nak tau, pakcik tu siap borak2 lagik ngan dia. jadik kwn lak. dia pun siap b'pusing2 tangan sembang ngan pakcik tuh!

siap2?? ha3.. ke mane tumpahnye kuah kan.. ahaks3..

p/s: well.. o.k.b maa.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google