SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, November 6, 2010

NASIK GORENG UDANG TERBAIK DARI LADANG..!

Disebabkan 'enjin blogging aku yang tersangkut2' tu dah 'diservice' balik, makanye aku nak qada' lah segala citer2 yang tertangguh. Walaupun dah berzaman tapi, aku tak kira! Citer... tetap citer! Pedulik! Hu3... Harap korang memahami & buleh layan... Terima kasih...

Memula sekali, nak citer pasal menu breakfast kat umah mak. Mase tu, we ols bermalam kat sane, temankan mak. Pepagi lagik, hidung nie dah tercium2 aroma makanan yang best, yang mak masak, menusuk2 ke hidung, sampai aku terpaksa korbankan azam aku untuk bangun selambat mungkin. Wah! Azam katanye kan... He3... Tak buleh blah la dia punye bau. Manyak sodap wooo... Terus bangun & mandi. Pastu, terjah meja makan. Sungguh mulia pekerti si anak, bukan? Heh3...


~ Aroma yang best tu datang dari nasik goreng udang yang terbaik dari ladang nih. Hualla lah!


~ Ikan masin goreng sebagai pembuka selera. Aku kan, kalau ade nasik putih panas2 berlaukkan ikan masin goreng jer pun, aku buleh makan berpinggan2 tau! Layan, weh... Inikan pulak nasik goreng udang. Lagiklah layan! He3...


~ Telur hancus goreng pun ado. Tuang kicap sket. Nie pun fav ah kak gak nih!

Dok umah mak, aku memang tak kenal dah ngan perkataan 'diet'. Sume makanan pun main aci belasah jer. Siap cakap dalam hati, 'Alaaa... sekali-sekala... Bukannye selalu pun...' Ha3... Buleh gitu..??! ;P

4 comments:

mama wanie said...

owhh sedapnyer..buat ayaq lioq meleleh nih..

huhu..diet..diet.. sambil kaki melangkah ke dapur mencari makanan yg ada..huhu

ArELeEz said...

mama wanie,
cepat2 carik tisu! he3..

sok2 lah diet! ;P

azzey said...

Areleez: Hancusssssssss diet!

ArELeEz said...

azzey,
sekali-sekala.. hiks..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google