SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 8, 2010

MENGHADIRI TAKLIMAT

Last week, aku diarahkan attend 1 taklimat, kat Ipoh. 2 hari wooo... 3 sampai 4 November 2010. Bermakna, 2 hari jugaklah aku terpaksa tinggalkan mycintahati. Sadis, owh... Tsk3...

3 November 2010... subuh2 my 'sayang' hantar aku. Kuar umah dalam pukul 6.15 a.m camtu la... Kene gerak awal sebab kalau ikut schedule, start pukul 8.30 a.m. Tapi, tak terus pergi sebab dah janji nak pegi same2 ngan 1 of my huru-hara geng, Ena. Kitorang janji nak jumpe kat Kampung Bahagia. Means, Ena bawak keta dia & aku lak ngan my 'sayang' la... Kebetulan, hari tu my 'sayang' ade urusan kat Ipoh. So, mase pegi my 'sayang' la anta. Time balik soknye tu jer tumpang Ena.

Well... day 1, taklimat berjalan lancar. Cuma start lewat sket... eh! Lewat banyak jugak, dalam 1 jam. Pukul 9 ++ a.m baru start wooo... Isk3...


~ Nie time rest + lunch hour. Lepas lunch kat Restoran Cili Hijau, aku & huru-hara geng lepaking kat surau. Mane yang semayang, semayanglah kan... Ade mase lagik, we ols lepaking2 sambil baring2 la pulok. Memasing layan blues, teringat kat hubby... He3...


~ Cik Shiela tengah touch up. Ratu f/b nih tau! F/b & Shiela memang tak buleh dipisahkan! Ha3...

Taklimat untuk day 1, abis pukul 4.30 p.m. We ols terus check-in hotel. Stay kat Fairpark Hotel, amik family suite (room for 3) sebab instead of aku & Ena, Shiela pun nak stay gak. Dia kan dari Parit Buntar... Takkan nak berulang lak kan... Murni tumpang tido sekejapan jerk. Pastu, balik. Plus, umah mak dia memang kat Ipoh pun. Keje jer kat Kuala Kangsar.

Belah malam memang tak terikat dengan hape2 taklimat pun. Free la... Memula, aku ingatkan Ena ngan Shiela takmo kuar dinner sebab diorang relax jer, tak cakap hape. Plus, dah siap2 pakai baju tido pun. Aku pun dah siap2 pakai nite cream & stocking ijo. Takpe la... buleh gak aku mendietkan diri. Tapi, tetibe, Shiela ajak kuar jalan2 carik makan. Hmmm... cancel la diet! Aci tak? Ha3...

2 comments:

azzey said...

Areleez: np depa x provide hotel?

ArELeEz said...

azzey,
taklimat tu kat hq negeri jer.. plus, ongkosnya xde kot! tsk3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google