SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, November 24, 2010

PAGI AIDILADHA YANG BERKABUS...

Tak buleh blah punye tajuk entry! Ye la kan... dah la cam sentimental jiwang2 karat, pastu dah almost 1 week after raye haji, baru gigih nak citer pasal 'pagi Aidiladha' la... hape la... Hu3... Wa manyak busy wooo... Bajet membusy jer hari2. Alasan terbaik untuk blogger yang tetibe TERjarang update blog. Terbaik la sangat kan... ;P Ya ampon... Tsk3...

Disebabkan Aidilfitri tahun nie turn umah mak aku, makanye, Aidiladha kite exchange lak lah. Make it fair & square! But, still balik jugak la umah mak aku kan... Macam Aidilfitri, even turn umah mak aku, 2-3 hari lepas tu still balik umah mertua. Same goes to Aidiladhalah. Tapi, untuk Aidiladha, aku amik coti sehari jer... on October 18th. Malam raye dah gerak balik umah mertua.


~ Tahun nie, family mertua aku buat korban lagik. Pagi2 raye, aku dah gigih suh my 'sayang' snapkan gambar encik lembu yang nak dikorbankan nih. Nak snap sendirik? Memang tak la... Scary2 pun ye gak... malu2 pun ye gak. Well... ah kak kan kalau balik umah mertua, terus BERTUKAR! Dah tak berapa nak sawan camera dah. Heh3...


~ Laman umah yang still tak berapa crowded. Tengahari sket, baru nampak crowded sebab ade buat kenduri sket. So, banyak la sedara-mara yang parking kat laman.


~ Eh! Qistina pun ade lah! Nie musti belum mandi lagik nih... He3...


~ Berkabuslah pagi tuh.


~ See2! Nampak kabusnye kan? Dah tak berapa nampak dah kekuningan padi tuh.


~ Jalan pun tak jemm lagik. Ecewah..! Ko giler ke nak jemm2 bagai... Nie jalan kampung la, dowh! Ha3... Poyos tau! Feeling2 bermastautin kat town la tuh! ;P


~ Nampak tak yang cam rangka bumbung umah tuh? Tu adalah store barang2 binaan yang still in progress. My MIL dah tak larat nak tengok store lame yang tak semenggah kat tepi umah tuh. Serabut & crowded sangat katanye... That's why la buat another 1 kat sebelah kolam ikan. Tapi, kolam ikan tu dah tak jadik kolam ikan dah sebab dah jadik kolam itik. Tak menjadik sangat bela ikan haruan. Tukar projek, bela itik lak.


~ Lagik nampak tebal kabusnye kan?

Terima kasihlah kepada my 'sayang' sebab jadik photographer kechintaanku that day. 'Kechintaan' tuuu... Nak jugak..! Hiks...

2 comments:

azzey said...

Areleez: Tebalnya kabus....Owh....aku teruja!

ArELeEz said...

azzey,
aah. org kata, klu b'kabus nie, maknanye nak panas. ntah la..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google