SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, July 24, 2011

PUYUH LAGIK...

~ Restoran Mutiara Seafood. Apa aku buat kat sini? Hmmm... of cos la makan2 kan... Takkan jual keropok Mony plak... Erkkk! ;P

~ Muka tak semenggah sebab lapor..! Haish! Asik lapor jer my 'sayang' nie tau! 

~ Menu wajib order, keropok ikan cicah sos spesel. Bukan keropok Mony, hokay..! Hiks...

~ Cer teka, air apakah dalam gambar di atas? ;P

~ Hokayla... Hokay la... Tak payah teka2 la... Meh aku kasik jawapan terus. Ini adalah lai chi kang. Giler banyak ais dia! Bila minum buleh feeling2 berada di Korea sebab sojuk tak hengat! Ha3... Over!

~ Dah lama tak makan kueteow Hong Kong. Rasa teringin plak. Tapi, aku twist sket. Aku mintak mee Hong Kong. Lebih kureng jer rasa dia... Cuma kueteow tu ditukar menjadik mee kuning. Tapi, aku lebih prefer kueteowlah! Sebab mende2 yang Hong Kong-Hong Kong nie kan dia goreng dolu kueteow/mee tuh. So, bila digoreng, mee tu jadik cam keras sket. Kalau kueteow, hokay... lembut2 la lagik kan... 

~ Kailan ikan masin. Banyak bawang dari kailan. Hadoi!

~ Lauk wajib my 'sayang' kalau ke Mutiara Seafood, burung puyuh masak kicap pedas. Sker betul my 'sayang' makan burung puyuh. Buleh la buat hadiah besday nih! Ha3... Keji! 

~ Kiut tak duta keropok Mony nih? Eh, silap! Duta keropok ikan... Ahaks3...

Kitorang makan belah petang, lepas balik keje. My 'sayang' la... konon2 takmo makan after 7 p.m. Nak jaga perut katanya... Tapi, aku tengok beberapa hari lepas tu, slumber jer ajak aku keluar makan pukul 11 p.m. 

Haish! Confuse ah kak tau! 


:: Like tak? Like tak? Like la... Mekacih... ::

4 comments:

Fitri Senin said...

biasala...kalo sape kata nk diet tu kejap je dik.. :)

Mama Gee said...

dapnyaaa kuew tiaw hong kong...lama tak makan...

ArELeEz said...

Fitri Senin,
hangat2 taik ayam di situ.. ha3..

ArELeEz said...

Mama Gee,
ape lagik? jomlah terjah restoran b'hampiran! heh3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google