SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 7, 2011

ABAH... KAMI MERINDUIMU...

Entry nie sepatutnya dipublish masa Father's Day hari tu. Tapi, disebabkan kebusyan tahap 4, maka terpostponelah entry nih... Hu3...

Kesahnya begini... petang sebelum menjelangnya Hari Bapa, mak call aku... ajak gi ziarah kubur arwah abah. Windu katanya kat arwah abah. Hokay! Aku paham la perasaan mak kan... Ada masanya musti mak windu sangat2 kat arwah abah. Ye la... dah almost 28 tahun arwah abah pergi menghadap pencipta-Nya. Sampai 1 masa, pasti kewinduan mak terhadap arwah abah tak tertanggung2 kan...

So, aku pun roger2 la abang aku. Set masa ngan dia nak ziarah kubur arwah abah.

~ Kami pergi belah pagi. Kak Aneem jer tak ikut sebab masa tu dah sarat. Takkan nak angkut dia jugak kan...

~ Lip2 ngan Odah siap pakai lipstick ko..! Bergaya sakan bebudak nih! He3...

~ Seperti biasa, abang leading untuk bacaan Yasin...

~ Aku tau mak sebak tapi, dia cover2 depan kami sume. Plus, aku pun takmo la kaco perasaan mak. Biarkan jer...

~ Aku pun windu gak kat arwah abah. Windu yang tak dapat digambarkan sebab aku takde kenangan dengan arwah abah.

~ Tak sempat arwah abah menatap wajah cucu2nya yang keletah nih... Tapi, kami tak penah lupa untuk citerkan perihal arwah abah pada cucu2nya. Biar diorang tau, kubur siapa yang diziarah setiap kali tiba Hari Raya...

~ Mak yang sentiasa tabah... Aku kagum! & aku sayang mak lebih dari segalanya... Sebab dialah ibu & dialah abah untuk aku...

Kakak & family tak dapat join sebab dia jauh di Kajang nun..! Walaupun kakak takde tapi, aku pasti, doanya untuk arwah abah tak penah putus. 

Begitu jugak dengan kami sume. Tak penah aku lupakan arwah abah di setiap pengakhiran solat. 

"Abah... Sesungguhnya, kami amat merinduimu..."

Al-fatihah...

4 comments:

intan morsalin said...

slm perkenalan..singgah sini & follow...singgah cini sebab tertarik ngan n3 sedih...sya pon dah alaminya cuma situasi yg berbeza...al-fatihah utk mereka

tamlegend said...

al-fatihah...esok aku lak balik kampung nak ziarah kubur arwah abg...dah setahun arwah g

ArELeEz said...

intan morsalin,
salam p'kenalan too..! tq sbb sudi singgah & follow.. hmm.. sedih.. gembira.. sume rencah kehidupan yg kita kena hadapi..

ArELeEz said...

tamlegend,
al fatihah jugak utk abang u..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google