SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, July 9, 2011

PENYU MENANGIS VS 'PENYU' SESAT

Dekat Sapi Island, ada charge lagik yang dikenakan. Ntah berapa hengget, ah kak tak hengat sudah, bah..! Sebab masa tu, ah kak asik pikirkan nak terjun laut berlibur2 jer, noks! He3...

Usha2, kitorang jumpa port baik punya..! Hah! Bayaran yang dikenakan tu antaranya adalah untuk book meja/port kat tepi pantai. Hmmm... I think so la... ;P

~ Ada giant penyu pasir ko..! Tak tau la siapa yang buat?! Ke memang pihak pengurusan yang siap2 buat?! Ntah la... Yang penting, kita berposing dolu dengan itu penyu pasir..! 

~ Uiks! Tetiba melentik, noks! Ha3... Larikksss..!!!

~ Rasa macam nak landing2 jer kat atas belakang penyu tuh. Nak feeling2 ikan duyung jadian! Buleh..??? Ha3...

~ Owh... amik gambar senget2 plak. Ngeh3...

~ Hah! Yang nie memang betul2 punya... penyu jadian sesat! Ha3... Larikksss..!!!

~ Dah tak sabor dah! Air laut yang membiru tu seperti memanggil2 nama ah kak jer... Owh... nom3!!! ;P

~ My 'sayang' dah siap dengan suit snorkellingnya. Goggle + fins + life jacket = 25 hengget (sewa). 

~ Aku amik life jacket jer sebab takmo snorkelling. Gelilah! Aku memang penggeli banyak kalau bab2 tengok marine life nih. Tambah2 lak air laut yang super jernih macam nih! Berganda2 tahap geli ah kak tau! Nak pijak2 pun menggigil2 badan!   Terpijak batu karang, terus mencicit larik! Hadoi la...

~ Di mana2 ada muka ah kak..! La3... Maka, tak berpeluanglah model facebook nih nak amik gambar sorang2 tanpa gangguan. Ha3...

~ Yariibaaa2..!!! 

~ & tetiba, Dadi plak enterframe aku. Cis betul! ;P

~ 2 duyung jadian... Yang belah kanan tu yang paling santek menawan kan? Ahaks3...

~ Cik Qistina berkubang siap pakai topi lagik! Ko ado..??! Ha3...

~ Hokay! Dah puas dah berkubangan. Let's go to shower, bebeh! ;P

Kitorang ada tapau nasik lemak + nasik putih siap2 masak dari homestay. Tinggal beli lauk jer, untuk lunch. Ada isi ayam, sayur campur & isi ikan masak apa ntah?! Not bad la... Ke sebab lapor... abis sume jadik sodap! Ha3...


*Bersambung...

  

6 comments:

KizZ said...

Wah....beshnya g pulau..Teringat pulak Kiz hari tu p pulau redang.Nak main snorkling,mula-mula tu berlatih kat tepi pantai tempat chalet kitorang dah yakin dah,pastu duk asek tak leh nak nafas lame terus xjadi sebab ingatkan snorklg tu kat tengah2 laut.Skali kat tepi laut jugak cuma tempat dia je lain...Hampeh!

ArELeEz said...

KizZ,
gi pulau ke.. laut ke.. klu dah namanya vacation, mmg best! he3..

leez pun ade try pakai goggle tuh. tp, xbuleh blah la.. sesak napas! hu3..

eyndayusoff said...

Wow!! Teruja tengok kaler air laut tuuuu.....

ArELeEz said...

eyndayusoff,
mmg santek! jernih! buleh nampak ikan lalu-lalang woo..!

NUR said...

hehe.. part yg penyu betul tu mencuit hati..

ArELeEz said...

NUR,
penyu betul ke penyu jadian? ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google