SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 14, 2011

TUPAI2... BUKAN TUPAI MAHUPUN SQUIRREL, HOKAY!

Tak sabor nak makan sebab perut memang super lapor tahap gaban! Ye la... flight pukul 1 p.m. Menunggu my 'sayang' ngan Memem amik kereta kat LCCT lagik... Then, baru ke Tupai2. Lunch memang ke lautlah hari tuh. Sentap perut ah kak tau! Tsk3...

~ Dah la sesat-barat jugak nak menjejaki Tupai2 nih! Masuk jalan salah... patah balik... u-turn bagai... Humangaih! Sadis!

~ Nasib baik my 'sayang' terror! Ecewah! Tetibe jer puji kan... Ha3... Sampai jugaklah akhirnya ke Tupai2. Makanan memang dah siap atas meja. Tinggal nak ngap jer. Dah telan2 air liur dah nih! Ha3...

~ 1st time nih makan kat Tupai2. Santek la deco2 dia. Siap ada macam tirai2 berjuntai2 tuh. Macam istana lama plak kan... ;P

~ Selamat menjamu selera..! ;)

~ Ada nasik putih, ikan masak kicap cili padi, tom yam campur, lala buluh tumis, telur dadar & kacang panjang tumis. Aku tak tau nama betul dia. Nama makanan tu aku aci sker2 bagi mengikut rasa makanan. Harap maklum. ;P

~ Lepas makan, borak2 kejap then cha-alip-bot lah! Bye2 Tupai2... Ngeh3...

Alhamdulillah... kenyang sudah, bah..! Ecewah! Tak abis2 dengan loghat Sabah! Gediks plak aku mendengornya. Ha3...

Terima kasih daun keladi kepada Abang Poi & Kak Ti sebab sudi belanja kami yang kebuluran nih. Jasamu dikenang... ;P

Sampai rumah Awa lebih kureng dalam pukul 8 p.m. Sempat la layan Final Maharaja Lawak versi record Astro Beyond. Nak 'balas dendam' sebab masa live tak tengok, dok berhulla hup di Sabah, bah... ;P

Pukul 9.30 p.m berdesuplah kami pulang ke kampung halaman... Dengan ini, berakhirlah sudah kesah family vacation di Kota Kinabalu, Sabah... Insyaallah... kalau ada rejeki, lain tahun akan ada vacation lain plak... & aku pun menjajalah gambar2 vacation kat blogungukechentaan sampai korang muntah menengoknya... Ha3...


*Sekian...

6 comments:

~ain said...

kalau malam2, kat tupai2 ni ada buffet steamboat kan? sedap........ dan puas makan!

anitadiana said...

salam singgah dan follow sedapnya makan..nak cikit..he..he

wahida said...

pernah mkn kat tupai2 tu, mmg sedap tapi mahal sikit kan...

ArELeEz said...

~ain,
aah kata my 'sayang'. leez pun minat steamboat gak.

ArELeEz said...

anitadiana,
salam singgah & follow to u too..!

klu dah kebulur, sume mende pun sodap! sampai2 terus belasah sampai licin! ha3.. so, xbuleh la nak kasik sket.. hiks..

ArELeEz said...

wahida,
harga mmg leez xusha la berapa tp, leez rase mmg mahal la kot.. sbb area tu kan area elit gak tuh.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google