SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 11, 2011

PASAR TAMU

Pejam celik, pejam celik, dah sampai hari last vacation di Sabah. Sayu plak hati nie sebab tak puas lagik nak berhulla hup di Sabah... Owh... tsk3...

Tapi, dalam dok sendu2 tuh, sempat lagik nak menyopping! Ha3... Ada 2 aktiviti belah pagi tu. 1st adalah ke pasar basah mencarik udang & sutun. Plus, nak mengusha2 lobster. Yang nie aku tak ikut sebab aku mengantuk tahap gaban! Plus, ke pasar basah bukanlah termasuk dalam pilihan utama aku walau di mana berada... Ngeh3...

My 'sayang' harus pergi sebab dia kan Mr. Driver. Tinggallah aku berkelubung sorang2 dalam bilik yang sejuk dengan air-cond tuh.. Haeven, noks! ;P

Tengah sodap2 tido, my 'sayang' roger2 tanya nak gi Tamu tak?! Owh... yang tu of cos la ah kak nak! Mencicit larik ke bilik air, cuci muka. Nasib baik sebelum semayang Subuh tadi dah mandi siap2. So, takdelah kelam-kabut nak bersiap.

~ Tamu nie lebih kureng cam Pasar Malam Kampung Air ngan Pasar Philippines tu jugak. Tapi, antara 3, Tamu nie la yang paling besar. Plus, masa tu ada Promosi 2011 Kraf Malaysia. Lagik meriah la...

~ Kat sini ada jual baju, aksesori, hiasan & makanan. Anjing pun ada jual kat sini! Dasat betul! 'Who let the dogs out? Hoong5!!!' ;P

~ Masa nie dah abis shopping. Singgah jap kat Promosi 2011 Kraf Malaysia. Ada group dikir barat tengah buat performance.

~ Rasa macam nak join sekali berdikir barat. Ahaks3...

Kitorang shopping baju t-shirt kat sini. Lepas tu, beli keychain, buat souvenir. Kalau ikutkan, ada banyak lagik yang tak sempat tawaf. Tapi, dah kesuntukan masa la... Nak kemas2 bagasi lagik. Kang tak pasal2 tertinggal flight plak kang! Fuh!

Pompuan seperti aku, kalau shopping harus takde rasa penat! Bila dah lepas tu, baru la.. humangaih... penatnya, noks! Pompuan seperti kamu macam mana plak? Sama ke? ;P


*To be continued...

2 comments:

meare said...

eh,sblm smyg subuh dh mandi?aku pn slalu gak wat,utk waktu2 tertentu,hihihi...

ArELeEz said...

meare,
waktu2 macam mane tuh? cer citer.. cer citer.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google