SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 7, 2011

PASAR MALAM KAMPUNG AIR

Bila dah kenyang, barulah bertenaga nak berhulla hup! Ecewah! Ha3...

Lepas makan kat Sinario Cafe, kitorang menjejaki (perkataan tak buleh blah dah keluar! Abis la ko, Cik Salmah! Ha3...) Kampung Air.

Kitorang sume memang main aci explorace jer. GPS2 pun kose nak guna! Tak thrill la, babe kalau pakai GPS2 kan... Yang penting ada map & sedikit info yang disms oleh kenalan2 Sabah A-im.

Yang paling best adalah tak sesat-barat pun... Hebat kan? Ececeh..! Over lak! Ha3...

Ada pasar malam kat Kampung Air. Tu yang kitorang nak terjah tuh! Tapi, pasar malam dia bukan yang jual2 makanan tuh. Diorang jual macam baju, slipper, aksesori, beg & yang sewaktu dengannyalah.

~ Kitorang sampai awal. Pukul 5 p.m kalau tak silap aku. Masa kitorang sampai tu, diorang baru nak bukak2 booth. Fully-start adalah pukul 6 p.m. So, menebenglah kami kat 1 taman yang ada kat situ. Duduk2 & borak2... Bila boring jer, kita berposing plak. Acara wajib! Ngeh3...

Pukul 6 ++ p.m, terus zasss menyopping kat pasar malam Kampung Air tuh. Aku rembat brooch yang ada mutiara Sabah, sebagai souvenir untuk orang2 Semenanjung. 

~ Nie gambar google kat bazariaonline. Tapi, memang sejibik design dia! Kaler jer lain sebab aku pilih yang striking2 sket. Murah tau! 3 pasang = 5 hengget. Kalau beli sekotak macam dalam gambar tu = 17 hengget. Aku beli sekotak, lepas tu add on lagik 3 bijik. So, total sume 25 hengget.

Lepas tu, beli selipar sorang sepasang ngan my 'sayang'. Selipar aku harga dia 10 hengget, after bargainlah. Kalau tak, 12 hengget. 2 hengget jer dia kasik discount. Cis! Selipar my 'sayang' harga asal = 12 hengget jugak. Lepas bargain lagik sadis sebab turun singgit jer, noks! Cis lagik! ;P

Tapi, memang puas hati ngan selipar2 tuh sebab tapak tak licin. Plus, lembut jer... Nanti aku jaja gambar selipar tuh, ek?! ;P

2 mende tu jer yang kitorang shoppingkan kat sini. Selebihnya adalah window shopping. Kena tahan nafsu sket sebab ada 2 lagik tempat shopping yang nak diterjah! So, perbelanjaan harus berhemah! Ecewah! ;P

Belah malam, kami ke Inanam plak. Apa yang kami jumpa kat Inanam? Owh... next entry, ya..! ;)


*Bersambung...

2 comments:

KizZ said...

Pasar air ek?Menarik tuh...entah bila masa,entah bila ada kosong masa Kiz bleh g situ jugak...dah sambung inform kayh..

www.kizgarden.blogspot.com

ArELeEz said...

KizZ,
oo.. org panggil pasar air, ek? kitorang panggil nama penuh terus! pasar mlm kg air. he3..

ok. i will..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google