SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, July 7, 2011

FLY ME TO THE MOON, BEBEH!

Fly me to the moon... La3...

Wah! Over lak! Ha3... Actually, kitorang gi vacation bulan lepas. Ini adalah vacation sebelah mertua. Perancangan pun sepenuhnya dibuat oleh adik2 iparku.

Kami ke Sabah, bah..! Ecewah! Dan2 tu cakap Sabah kan... Hiks...

Kitorang berlepas pada 24 Jun 2011 (Jumaat). Flight pagi, pukul 10 a.m. So, petang Khamis, we ols bertolak ke rumah Awa. Pukul 11 ++ p.m, noks baru sampai rumah Awa! Sebab aku dok siapkan keje2 opis sampai pukul 7 p.m. Ye la... amik coti 2 hari (Jumaat & Isnin) kan... Harus la nak siapkan apa2 yang patut sebelum bervacation!

Hokay la. Malas nak menceceh banyak2. Meh tengok gambar2 aku 'di udara'! Yahooo..!!!

~ Owh... masa nie belum 'di udara' lagik. Still menunggu call time untuk masuk dalam air craft.  

~ Jeng3...!!! ;P

~ Cer teka... yang mana satukah ah kak? Cer teka... Cer teka... ;P 

~ My 'sayang' amik gambar secara curi2 nih! Tapi, curi2 pun kena sound gak ngan steward... Bila dah kena sound, buleh plak buat2 tanya kata, 'Owh... tak buleh amik gambar, ek?' Padahal, memang dah dengor dah announcement yang tak benarkan amik gambar/on apa2 jenis gajet pun masa nak masuk air craft. Ngeh3... 


~ Bila nampak awan yang memutih tuh, terus feeling2 Awan Dania ko! Poyos! Ha3...

~ Gambar nie memang tipu semata2 sebab aku pura2 buat muka takut & my 'sayang' plak pura2 gagah berani. Yang sebenornya, aku yang gagah berani + tak cuak + cool jer bila air craft tu gegar2 sebab cuaca buruk. Tapi, my 'sayang' harus la dia gayat semacam! K-mon la, bebeh! K-mon! Ha3...

~ Subhanallah...

~ Macam mana la 'besi' buleh terbang kan? Hmmm...

~ Lapor! Beli maggi kari yang dalam bowl tuh. 8 hengget wooo..!!! Dasat betul harga dia!!!

~ Aku plak maggi cup. 7 hengget, noks! Air mineral botol kecik, bukan kecik yang standard size tu tau, tapi, kecik cam botol jus asam jawa tuh. Harga dia 4 hengget. Perrgghhh..!!!

~ Lautan apa ntah nih?! Tak tau lak aku. Tapi, masa nie dah nak dekat sampai Lapangan Terbang Kota Kinabalu.

~ Rasa macam nak cubit2 jer awan tuh! Haish!

~ Udda berposing bersama stewardess yang tengah tolak troli. 

~ Sawan camera jugak budak nie tau! Ha3...

~ Cool, bebeh! Cool! ;P

Nampak muka memasing macam relax jer kan... Tapi, sebenornya masa nak check-in punya la kelam-kabut! Berlaku misunderstanding. Kitorang konvoi 3 buah kereta ke LCCT. Biasa la... musti ada yang speed tak hengat & ada yang slow & steady. Tiket flight pun dah terconfuse sebab ada yang ingat pukul 9.30 a.m & ada plak yang ingat pukul 10 a.m. Hadoi la...

Banyak lagik insiden. Kose plak nak citer sume. Kesimpulannya, memang kelam-kabut & selagi tak masuk dalam air craft tu, selagi tu lah hati tak senang! Hu3...

Apa2 pun, alhamdulillah la... selamat jugak kami sampai ke Sabah... Penerbangan amik masa 2 jam. Ada la delay sket dalam beberapa minit gitu kan... 

Sampai airport Kota Kinabalu (KK), terus roger2 'pak supir', suh hantar van yang kitorang sewa. 1 hari = 200 hengget. Kitorang sewa untuk 3 hari. Korang congak la sendirik totalnya, ek? Ah kak bab Matematik nie haub sket. Ha3...


*Bersambung...

2 comments:

Mama Gee said...

woww mahai tul harga megi cup ya...wajib makan sampai licin...

seronoknyaa pi bercuti reramai ni...

ArELeEz said...

Mama Gee,
mahal melampau woo.. tp, dah lapor katanya kan.. redah jerlah. hu3..

yupp! mmg syiok giler! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google