SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, July 1, 2011

PERSANDINGAN HITAM-PUTIH

Ini citer a few weeks ago jugak la... Mertua ajak gi kenduri kahwin kat Lekir nun... Kebetulan, my 'sayang' free. So, on jer lah.

Tuan rumah yang kenduri tu dolu orang kampung kitorang gak. Tapi, dia pindah ke Lekir. Yang kahwin adalah anak bongsu diorang. Meriah! Ramai jemputan wooo..!

~ Psstttt2! Santek tak spec baru ah kak? Ahaks3...

~ Masa kitorang sampai, pengantin tengah makan beradab. Jauh jugak rombongan pihak lelaki. Dari Johor kata ko..!

~ Klasik kan rumah parents pengantin nih? Siap ada ukir2 macam rumah di zaman silam gitu..! 

~ Dah la meriah! Tambah2 meriah bila ada geng kompang nih! Macam2 lagu diorang belasah! Plus, 1st time aku tengok geng kompang campuran (lelaki + pompuan + bebudak) camnie. Tapi kan, geng kompang arwah Embah (atuk sebelah abah) aku lagik best! Especially tang bunyik beduk yang 'dung3!' tuh. Perrgghhh..! Dasat2... 

~ See2!!! Betapa ramainya jemputan yang datang! Sampai nak amik makanan pun kene beratur panjang sampai ke jalan raya wooo..! Isk3... Nasib baik kitorang dah siap makan. Fuh!

Skang nie, tema hitam-putih memang tengah in, ek untuk wedding? Sebab dah banyak pengantin pilih hitam-putih untuk tema wedding diorang. Macam yang nie pun sama. Kanopi, persalinan, kad, munge manggar bagai... sume hitam-putih. Hmmm...

4 comments:

Mama Gee said...

dah lama plak mama tak dpt jemputan ke kenduri kahwin ni..gian lak rs nk makan nasi kenduri...hehhe

kalo pi kenduri kahwin mesti dgn mama2 terfeeling2 je..ntah kenapa ntah...haha poyo tul

wahida said...

teruja tgk rumah pengantin dan geng kompang tu...

cayalah, geng kompang bersatu ngan pakcik makcik dan bebudak bagai...

ArELeEz said...

Mama Gee,
owh.. ujung2 tahun kang ade la tu.. klu dok area2 kampung nie, jemputan kenduri mmg ssh nak putus.

ha2.. lawaklah u nih! siap feelin'2 tuh! ha3..

ArELeEz said...

wahida,
my 'sayang' pun t'uja sgt sbb dia mmg minat ngan umah2 klasik camtu. yg ade kolong bagai.. siap imagine2 ade buaian gantung kat kolong, pastu ptg2 b'buai sambil makan grg pisang. ha3.. poyos betul imaginasi beliau kan? ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google