SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, July 11, 2011

NUR TAQIY HOMESTAY

Dah nak balik ke Semenanjung dah nih. Sedih pulak nak tinggalkan homestay... Sob3...

Orang lain sibuk2 menegmas bagasi lagik, aku & my 'sayang' sibuk2 amik gambar kenangan kat homestay dolu sebelum berangkat... He3...

~ Handsome tak? Buleh jadik steward tak? Ahaks3... Hokay! Nie kat hall merangkap ruang menonton. Ada tv plasma sejibik. Siap ngan Astro lagik! Menonton la ko sampai lebam di situ..! ;P

~ Hall jugak. Ada sofa L-shape yang lembut untuk ko berbaring2 sambil menonton. Yang dalam gambar tu adalah model sofa terlampau! Sila abaikan, ye you ols..! Ha3...

~ Dalam bilik, lengkap dengan meja solek, air-cond & closet yang besor..! Nak sumbat baju untuk sebulan pun buleh! ;P

~ Katil... Blanket ngan bantal sume ade.

~ Datang bawak 1 trolley bag & 1 backpack. Balik bawak 1 trolley bag, backpack dengan tambahan 1 lagik backpack & green bag. Hadoi!

~ Sofa sangat lembut. Sebab tu gediks nak melompat2! Ha3... Shhh..!!! Jangan bagitau owner, ye! ;P

~ Kat balcony. Ada 2 block. Kat tengah2 in between tu la ada swimmping pool + jakuzi yang best tuh!

~ Meja makan pun ado! Tapi, kami tak guna untuk makan. Guna untuk sidai towel. Ngeh3...

Sebelum buat 'keydrop' kat owner, meh la nak citer sket pasal homestay tu. Nama homestay tu adalah Nur Taqiy Homestay. Homestay nie bukan rumah sejibik2 seperti selalu. Tapi, berupa condo 25 tingkat. Kami berada di tingkat 9.

Kitorang sewa 2 unit condo. 1 condo 2 bilik & 1 lagik 3 bilik. Yang 2 bilik tu bilik besar2. Yang 3 bilik tu sederhana jer. Accomodations ngan facilities buleh dikatakan serba lengkap. Mesin basuh, dapur, peti sejuk, air-cond lagik, periuk belanga, sume ado! Wi-fi pun available. Rugi aku tak bawak lappy. Hu3...

Gym pun ado! Buleh guna dengan syarat ko ada kad akses la kan... Kakak yang kitorang deal tu pun best! Ingatkan orang Sabah. Rupa2nya Melayu Kelantan. Baik orangnya... 10 mintang untuk ah kak tuh! 

Eh! Room service pun ado tau! Kesimpulannya, Nur Taqiy Homestay memang terbaiklah..! Well... kalau ada yang berminat, buleh la usha2 kat sini. Tak pun, roger2 jer aku kat email areleez_dealova@yahoo.com or ko tanya2 jer kat facebook aku. Tiada charge tersembunyi dikenakan. Ikhlas jer... sebab puas hati! ;)

& tibalah masa nak melambai2kan tangan... say goodbye... Owh... masa nak salam ah kak homestay tu pun dah rasa macam, 'Kak... buleh tak kalau ah kak bagi jer condo tu seuinit kat saya? Ah kak ada lagik 1 unit. Musti buleh run bisnes lagik maaa...' 

Wah! Keji kata ko..! Ha3...


*Bersambung...

4 comments:

Putri Malaya said...

nak tanye..bape kos utk sehari?dekat x dgn bandar kk

ArELeEz said...

Putri Malaya,
250 hengget/nite. worth it sbb condusive sgt2! +, dkt la dgn kk. 'bout 15 minutes drive.

Nur Taqiy Homestay said...

assalam
oo..melompat atas sofa akak ye? nak kena babab ni. Apa2 pun terima kasih krn sudi mginap d homestay akak.

ArELeEz said...

Nur Taqiy Homestay,
slm..
alamak! kantoi plak ngan tuan tanah. hu3.. ya ampon.. jgn la babap sbb lompat manja2 je. ha3..

sama2, kak.. tq gak sbb bagi the best service utk kami. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google