SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, July 16, 2011

LAST MINUTE... GANTI PUASA

Bbrrppp..!!! Alhamdulillah... kenyang sudah... Heh3...

Kata tadi 'makan sorang2 adalah tak best'. Tapi, hujung2 sendawa kemain kuat lagik ko! Ha3... Propa betul ah kak nih! ;P

Hokay! Nie nak citer pasal ganti puasa. Hari Selasa, aku puasa ganti. Last minute, dowh... ;P

Biasa la aku kan... kalau puasa, harus la time berbuka, balik rumah mak. Plus, mak pun memang puasa jugak hari tu. Puasa sunat.

~ Menu berbuka memang terbaik dari ladang! Mak buat laksa. Owh... nom3!!! ;P

~ Nasik putih wajib la ada. Kalau laksa jer, mau menggelupur kelaporan la my 'sayang' tuh. Ha3... Lauk plak adalah ikan  tumis cili padi. Pedas tapi, marvellous!

~ Bayam tumis pun ado. Gegar2 plak tangan nih masa snap gambar. Haish!

~ My fav kuih, popia. Popia basah ada... popia goreng pun ada... My 'sayang' tapaukan dari Pekan Selasa. Popia Rahman namanya. Kalau nak beli popia Rahman nie memang kena beli awal2 la. Sebab kalau ko datang beli lambat2, confirm pakcik tu dah geleng2 kepala menandakan popia abis. Sodap! Sayur2 kat dalam popia tu pun fresh. Takde la macam sesetengah popia yang dijual tu, kadang2 diorang celur sayur2 tu sampai lebam & layu sangat, especially taugeh. Tak best...

~ Air plak, my 'sayang' bancuhkan sirap selasih. Bila buh ais, terus... ahhhh.... nikmatnya... ;P

Sowylah sebab kualiti gambar cam hampeh! Pakai camera handphone cap ayam jer... Nie pun dah jenuh aku mengedit, touch up sana-sini sket. & this is the best I can do. Ecewah! Skipping London, noks! Hiks...

Tak lama lagik, dah nak masuk bulan Ramadhan. Hmmm... korang dah abis ganti puasa ke belum?

4 comments:

ira-meare said...

salam,
aku pn baru abih gnti senin ritu.

ArELeEz said...

ira-meare,
owh.. last minute gak la, ek? he3.. xpe2.. janji abis.

azzey said...

dh cuba bukak mlm ni guna b/band blh plak..

ArELeEz said...

azzey,
uiks! keajaiban tuh! bagus! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google