SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, July 9, 2011

WELCOME TO SAPI ISLAND...

Jenuh plak nak berteka-teki, teka-tekuk dengan korang kan... He3... Takpe la... Meh la nak reveal, pulau apakah yang kitorang terjah tu kan...

Kitorang ke Sapi Island. Kalau ikut plan awal memang nak berisland hopping tak hengat. Tapi, tetiba tukar plan sebab kalau banyak sangat berisland hopping, masa yang diperuntukkan untuk ke satu2 pulau tu adalah limited. So, kitorang decided untuk pilih 1 pulau jer, then berkubang2lah ko sampai lebam di situ!

Kriteria sebab apa pilih Sapi Island, memang ah kak tak taulah. Sebab ah kak aci angguk2 jer sume. Pokok pangkalnya berfoya2! Woo hooo..!

~ Kat jeti pun sawan camera jugak! Ha3...

~ Nampak tak apa yang aku nampak? Kalau tak berapa nampak, cer buat renungan makrifat. Confirm nampak, noks! Ha3... Actually, masa kitorang kat jeti tu, kitorang dah terexcited tengok ikan2 yang giler banyak nih! Diorang berkerumun sampai kadang2 membentuk 1 formation yang memang superblah! Terkagum2, hokay..!

~ Haaa..! Yang nie pun kalau nak tengok, memang kena pakai renungan makrifat jugak. Ada ikan todak di situ..! Ntah betul ntah tidak nama dia ikan todak, taklah dapat dipastikan. Asal muncung panjang & berbadan panjang jer, kitorang terjerit sambil terkagum2 kata tu ikan todak. Ha3...

~ 'Alhamdulillah... dah sampai...' kata my MIL. He3...

~ Welcome to Sapi Island, bebeh! ;)

Untuk ke Sapi Island, kita kena naik bot selama lebih kureng 30 minit gak la... Bot tu kitorang sewa untuk pergi & balik. Kalau tak silap aku, dia bagi masa 2 jam untuk berlibur kat Sapi Island tuh. 

Best, noks! ;D Korang minat snorkelling tak? Kalau minat, nah... inilah tempatnya, bebeh! ;P


*To be continued...

6 comments:

FieZa9 said...

Kak, Sapi Island ni kat celah mana? Sorry, my Geografi failed haha. Tapi serious tak pernah dengar nama Pulau Sapi.

ArELeEz said...

FieZa9,
inikan sequel entry utk vacation di sabah. so, of cos la sapi island tu kat sabah nun!

NUR said...

ha ah.. kat sabah ni.. tpi blm penah pegi ni..

ArELeEz said...

NUR,
yupp! sabah, bah.. ;P

xpe2.. ade peluang kang, pegi la.. best!

| SUE | said...

ni yg wat tk sabo nak ke KK ni! Thx for sharing :D

ArELeEz said...

| SUE |,
ok. u're welcome! ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google