SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, January 15, 2011

KHURAFAT

Seperti yang dijanjikan, aku nak review filem Khurafat yang baru jer aku tengok petang tadi ngan my 'sayang'. So far, Khurafat memang seram la bagi aku. Kalau tak, takkan bila tiba scene malam hari aku asik pejam2 mata kan...

Instead of plot2nya yang seram, sound effect/system pun memang dasat! Buleh gugur jantung dibuatnya! Macam takmo pakai spec pun ado sebab kalau tak pakai spec, maka kaburlah pemandangan aku kan... So, takde la nampak hantu2 yang dasat tuh! Hu3...


~ Dalam poster, nampak hantu sket jer. Tapi, kat dalam filem, hantu muncul banyak kali, hokay..! Muncul secara tetiba lak tuh! Aku nak makan Cheezel pun tak senang! Hadoiiyaiii..!

Sinopsis versi aku:

Kesah sepasang hubby-wifey yang kena ganggu dengan makhluk halus. At the same time, ex-galfren si hubby tu dok kacau hubungan diorang sebab dia tak puas hati kene tinggal ngan boyfren dia. Jiwa dia kacau sampai la dia mati. Memang kena tengok sampai abis la baru tau sapa yang khurafat antara diorang sume tuh.

Ke... nak aku bagitau? Heh3...


*Rating: 4/5

2 comments:

Shafa said...

khurafat ni filem seram pertama shamsul tu kan? 4/5 bintang. Kira menjadi la filem ni. tapi takut la nak layan cerita antoo. T__T penakut sikit..

ArELeEz said...

Shafa,
aah. quite m'jadik la.. +, leez ni mmg penakut tahap gaban pun! tp, gigih gak nak tgk filem seram. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google