SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, January 20, 2011

BRUNCH DI HARI COTI

Hye, you ols..! Camne hari coti anda? Bestkah? Well... hari coti aku bese2 jer. Takde ke mana la. Just dok berguling2 kat umah. Wah! Berguling2 katanya kan... Hiks...

Seperti bese, if hari coti/weekend, memang jarang sangat la ada breakfast. Alasan? Isk3... musti sume pun dah tau kan... Heh3...

Pukul 10.00 a.m, aku bertungkus-lumus kat dapur, siapkan brunch. Tengok dalam periuk ada lebih nasik semalam. So, buat nasik goreng jer lah. Pastu, godek2 fridge terjumpa lak dengan broccoli. Secara magic dapat idea nak buat nasik goreng broccoli! Ecewah! ;P


~ Tarat tat taraaa...!!! Nasik goreng broccoli, siap! Ahaks3...

Eh! Skang, broccoli dah jadik antara sayur fav ah kak tau! Dolu2 memang ya ampon la kan nak mentry... Sampai la masa bawak mak, nenek & Mak Lang ke pasar hari tu, aku belikan mak ngan nenek broccoli. Nak suh diorang try dolu. If best, baru la aku plak try! He3... Bijak tak? Bijak tak? ;P Bukan apa, you ols..! Aku ni ngeri banyak kalau makan mende2 pahit nih!

Hokay! Enough pasal broccoli. Meh nak citer pasal my 2nd dish of the day plak. Aku teruskan menggodek2 kabinet dapur & terjumpa plak dengan Sardin cap Pertima. Ting! Idea muncul! Heh3... Buleh buat lauk nih!


~ Sambal sardin pun dah siap.

Operasi menggodek fridge diteruskan lagik. Kali ni, jumpa plak dengan sawi putih. Ting lagik! Ha3... Berapa kali 'ting!' daaa...?! Hmmm... buleh buat sayur of the day nih!


~ Aku buat sawi goreng bertelur. Rupa memang agak huduh! Tapi, rasa cam not bad la... Still dalam range marvellous, gitu..! Ecewah! Ha3...

Makanya, we ols brunch pukul 11 a.m. Kesian tengok muka my 'sayang'. Kebuluran! Ha3...

Korang lak, ada aktiviti yang terbaik dari ladang tak? Share la...

2 comments:

~ain said...

kitorang pun kalau hari cuti, selalu brunch je.. hehehe

ArELeEz said...

~ain,
owh.. sama la, ek?! buleh geng! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google