SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, January 14, 2011

THE MAKANANS & JEMPUTANS...

Hokay! Let's sambung the citer on parti kejutan untuk nenek..! Eh2! Apsal sker sangat guna perkataan 'let's' nih? Sawan let's ke hape ke kan... Heh3...

Setelah sume bertungkus-lumus di dapur, akhirnya juadah yang dirancangkan pun siap... Masuk bab menghidang plak. & lagik sekali kami bergotong-royong menghidang makanan... Best plak buat keje secara berjemaah nih! Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing, gitu..! Ecewah..! ;P


~ The deretan of makanans...


~ Menu adalah nasik putih, ayam goreng cili padi, kari telur, ikan goreng, sambal belacan, sambal cencalok, kacang kelisa as ulam & kacang panjang goreng.


~ Bila sume dah amik tempat memasing, abang aku pun mula la membaca doa selamat...


~ Ada tetamu tambahan hari tu. Yang sederet belah kanan ni adalah family Pak Yang. Datang dari Tepeng. Saje jer nak menjenguk anak-menantu-cucu katanya...


~ Happynya Uteh..! Ha3...


~ Actually, ada 2 sesi tau! Belah tengahari khas untuk sedara-mara. Belah petang, ada sesi untuk geng2 nenek aku ngan mak. Menu belah petang tak heavy sangat. Ada mee & bihun sup jer. & belah petang jugaklah we ols buat parti kejutan untuk nenek aku tuh! ;)

Memula, nenek pakai baju Kedah ngan kain batik jer! Pastu, pakai skaf. Sempoi abis! Isk3... mana aci besday gal sesempoi itu kan... Ecewah! Gal katanya... Hiks... So, Mak Yang aku suh nenek tukar baju. Suh pakai cun2 & make up cantik2 sket.


~ & inilah hasilnya... Amacam? Vogue da vass tak nenek I? Ahaks3...

Nenek belum tau lagik masa ni pasal parti kejutan tuh! Jap lagik, ek aku sambung?! ;P


p/s: Meare! Jangan marah aaa..! Hiks...

2 comments:

E.d.Y said...

bestnya makan ramai2...

ArELeEz said...

E.d.Y,
mmg best! mende xbrape sodap pon jadik sodap if makan secara b'jemaah. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google