SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, January 18, 2011

PANASONIC PUTIH SUCI

Telefon umah kitorang tu cam mengong jerk! Actually, dari awal2 pasang dolu dah mengong! Cable yang cucuk kat gagang tu asik tercabut jerk! Paling membosankan adalah bila ada call-in, memang bermasalahlah! Asik2 nak kena tarik2 jer cable tu sebab tak dengor suara caller. Tapi, caller buleh dengor suara kita.

Penah satu pagi, aku nak call mak. Masa tu baru bangun tido. Mamai2 lagik la kan... Bertungkus-lumus aku mendail number mak. Tapi, takde bunyik apa2 pun! Bila aku bukak mata luas2, laaa... rupa2nya cable dah tercabut daaa... Haish! Hampagas betul lah!

Makanya, my 'sayang' pun ke TM Berhad, nak tukar telefon lain. Actually, dah lama plan nak pegi. Tapi, asik la bertangguh... Bila dah hampagas sangat telefon lama tuh, baru la gigih nak gi tukar yang lain. Bese la tu kan... Heh3...


~ Dapat la Panasonic ni... Kat kotak ada 4 kaler. Tapi, my 'sayang' kata yang available just merah ngan putih. My 'sayang' mintak la kaler merah. Dah abis stock la plak. Hmmm... putih pun, putih la... Janji rock! ;P


~ Gini la rupanya... Putih suci gitu..! Sesuci hati ah kak..! Ecewah! Ha3...

Yang cordless ada... Dapat masa pasang Streamyx dolu. Eh! Bukan dapat tapi, bayor la. Ada cam promosi apa ntah time tuh. Bayor 10 hengget, dapat cordless. Tapi, cam tak best la plak sebab asik kena charge jerk. 24/7 la... If tak, mula la dia meroyan! Bateri kong bagai... So, adalah tak sker! Buh dalam box dia balik, simpan dalam stor. Dok la ko kat situ diam2. Ha3...

Dengan adanya Panasonic putih suci nih, buleh la aku bergayut tahap gaban ngan mak! Alaaa... gayut lepas windu katanya kan... Ecewah! Hiks...

Kepada yang dok jauh2 daripada parents tu, elok la rajin2 calling2 & roger2 diorang selalu. Sementara hayatnya masih ada. Musti diorang windu kat kita. Tak dapat bersua muka, dapat dengor suara pun jadik la kan... Betul tak? ;)

6 comments:

~ain said...

sama macam telefon kat office kita. tapi, yang kat office saya dah kuning dah.. maklumlah dah usang... hehehhe

ArELeEz said...

~ain,
oo.. hmm.. fon kat opis leez pun camnie gak. tp, dia ade display la.. still putih suci so far. lagik 2-3 tahun, xtau la.. kuning gak kot! he3..

My Little Diary said...

salam,
phone ni mmg camni.. problem byk.. opis kita org dah tuko yg lain pulak.. hehe

ArELeEz said...

My Little Diary,
salam..

owh.. ye ke? hmm.. tp, dah itu yg tm bg memula. ingtkn ok jer. rupanye, hampeh! t'paksa la tukar! harap2 yg nie xhampehlah!

azzey said...

nak telefon free satu....hu3..

ArELeEz said...

azzey,
pasang streamyx lorr.. heh3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google