SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, January 23, 2011

PERHIMPUNAN PAGI & TAKLIMAT DASAR KOPERASI NEGARA

Ini kesah last month kalau tak silap aku. Tapi, gigih gak nak citer. Bese la aku kan… kalau buleh sume nak disharing. Kalau tak sharing, rasa macam terbeban lak kepala otak nih! He3…

Perhimpunan Pagi & Taklimat Dasar Koperasi Negara (DKN) ni diadakan di Ipoh. Sume kena pegi kecuali Hafiz sebab dia kena jaga opis. Mana buleh tinggal kosong kan…

Dipendekkan citer, kami sampai quite on time lah. Means, tak lama pastu, Pengarah dah start bagi speech. Banyak lah yang beliau war2kan. Kose lak aku nak mengepohchikan kat sini. P & C katanya…



~ Kembang setaman muka ah kak, noks! Haish! Muka tak semenggah nak bertaklimat bagai… Senyum pun cam ya ado jer… Ha3…


~ Geng bas sekolah aku… He3… Yang paling kanan tu Zarina, budak audit SKM Manjung. Single lagik tuh! Tapi, available ke tak, aku tak sure lah! ;P Sume pun senyum ya ado..! Hiks…

Murni jer takde sebab dia attend kursus kat Kem Kemensah. Ntah kenapa untuk kursus ni, we ols terpisah lak ngan Murni. Nama dia naik untuk siri 1. Kitorang lak siri 2. Siri 2 on dalam bulan Februari katanya… Kat Port Dickson (PD) lak tuh! Rumours la kan… Betul ke tak… wallahualam… Wait & see jer lah! Tapi, memang ah kak tak buleh blah la sebab dah la lama! Plus-minus dalam 18 hari wooo… Cer korang imagine, 18 hari nak berjauhan dengan my ‘sayang’. Kat PD nun lak tuh! Buleh parkinson ah kak tau! Hadoiiyaiii..!!! L

Hokaylah! Lupakan sekejap bab kursus yang menyeksa jiwa & raga tuh! Sambung balik kesah Perhimpunan Pagi & Taklimat DKN. Untuk Perhimpunan Pagi, kitorang abis awal. Dalam pukul 11 a.m camtu dah abis dah. Taklimat DKN start pukul 2.30 p.m. Makanya, menebeng la kitorang kat opis Ipoh tuh. Pukul 12.00 p.m, we ols lunch. Makan kat situ jer sebab lunch disediakan. Lepas makan, terus naik surau.

Pukul 2.15 p.m, turun balik, gi bilik mesyuarat nak dengor taklimat. Encik Bos aku ngan Bos SKM Tapah yang present. Menadah telinga la kitorang. Walaupun hanya 50 % yang terus menuju ke otak (another 50 % dah terbang melayang dah… Hu3…) tapi, aku tetap gigih mendengor. Ye la… takkan nak blah cam gitu jer kot! Sungguh kureng sopan la kan…

Taklimat abis dalam pukul 4 p.m kalau tak silap aku. Mencicit aku carik keta Encik Fadzil sebab aku ingatkan En Fadzil ngan Encik Bos dah menunggu kat keta. Berpeluh2 ah kak melenggang-kangkung, noks… mencarik keta. Tengok2 diorang takde lagik. Nun di hujung sana, aku nampak diorang baru nak lintas jalan. Cis betul! Tadi diorang dah turun dolu masa aku gigih baru nak amik kuih minum petang. Tetiba, buleh plak aku yang sampai dolu! Tipah tertipu betullah! Penat wooo… jalan secara laju2! Hilang jalan sopan bajet model ah kak! Huh!



~ On the way balik, Encik Fadzil singgah kat stall tepi jalan yang jual kuih akok. Gigih jer abang tu membakar kuih akok. Aku tak penah makan kuih akok nih. Tapi, aku rasa cam tau la kot rupa dia sebab penah tengok kat tv. Dia cam baulu kemboja tu rasanya. Eh! Ye ke? ;P


~ Encik Bos ngan Encik Fadzil jer yang turun membeli. Aku tak sebab aku rasa cam takde sesapa yang sker kuih akok nih. Aku tak minat… my ‘sayang’ lak aku rasa2 tak berapa gak… mak aku lagik la… kalau kuih2 spesis baulu banyak telur ni, mak aku memang tak kose nak rasa!

Selesai membeli kuih akok, kami meneruskan perjalan pulang… Skema la plak ayat..! Ha3…

Aku mintak En Fadzil drop aku kat umah mak sebab my ‘sayang’ suh. My ‘sayang’ amik kat situ jer. Plus, windu ah kat mak… Ecewah! ;P

Korang windu tak kat mak & ayah? Kalau windu tu, jenguk2 la selalu… Nanti kalau diorang dah takde, sapa plak yang kita nak jenguk? Mungkin batu nisan jer yang ada masa tuh. Tsk3…


4 comments:

mie said...

akik?/
yang manis2 tu ke..
eheheee

ArELeEz said...

mie,
aah. manis rasenye.. ntah la. agak jer sbb xpenah rase pon! he3..

azzey said...

bolatnya gbr org yg kat atas sekali tu..hu3...

ArELeEz said...

azzey,
eh! tu photoshop punye keje tuh! dia dengki tgk org slim, dia trus editkan secara automatik jadik bolat. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google