SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, January 21, 2011

OTAK2 + POPIA OTAK2 + SAMBAL KACANG PECAL

Citer pasal makanan lagik... He3... Bese la kan... blog aku ni, kalau tak jaja gambar makanan, memang tak sah la kan... Aku ngan makanan kan dah macam irama & lagu. Tak buleh dipisahkan langsung! Kalau pisahkan jugak, maka pincanglah ia... ;P

Kali ni nak citer pasal otak2. Bukan otak2 Gombak tapi, otak2 yang aku order dari Ros. Produk otak2 ni adalah bisnes family Ros. Pusat operasi merangkap kedainya ada kat Kuala Selangor nun. Masa memula Ros keje, dia ada kasik sample untuk dicuba. Sekali try rasa macam sodap plak. Terus jatuh chinta! ;)


~ Otak2 ni buleh simpan lama. Buh jer dalam freezer. Bila rasa nak makan, just amik beberapa batang & bakar. Api kecik jer. Pastu, hidangkan dengan sos cili. Sodap, wok..!


~ Instead of otak2, Ros jugak ada buat popia otak2. Pun sodap! Spesis frozen gak nih!


~ Comel2 jerk! Rangup, hokay! Cicah ngan sos cili buleh...


~ Cicah ngan sambal kacang pecal instant ni pun buleh! Tapi, yang ni aku tak beli kat Ros la... Aku beli kat pasar.


~ Sonang jer. Buh dalam mangkuk ikut sukatan yang ko nak, pastu buh air panas. Agak2 la... Then, kacau2 rata. Tapi, rasa dia cam fail sket la. Sebab manis. Mak aku buat lagik best sebab ada rasa pedas2 sket. Barulah kick!

Amacam? Dah ada idea untuk minum petang? Yang berkerjaya tu, tapau kat mak cik jual kuih jer la, ek! ;P

8 comments:

My Little Diary said...

salam,

sedapnya..... yumyummm

mama wanie said...

adussssss meleleh air liur pepagi ni.....

salam singgah

~ain said...

hahha saya selalu tapau kat gerai tepi jalan je.. heheh mcm tetahu je leez ni tau..

ArELeEz said...

My Little Diary,
salam..

pekena ngan teh o panas, lagik sodap! ;)

ArELeEz said...

mama wanie,
he3.. xpe2.. tisu kan bnyk.. ;P

tq coz sudi singgah..! ;)

ArELeEz said...

~ain,
well.. leez pandai menilik! ecewah! ;P

azzey said...

Order le byk2 buat stock kat umah.nanti kami blk blh serve utk we alls...hu3...

ArELeEz said...

azzey,
serius! mmg minat ke? buleh jer org order.. tp, bila mau balik daa..?

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google