SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 30, 2011

TERLIUR TAK? ;P

Hari Rabu lepas, aku ajak my 'sayang', mak & nenek 'menternak lemak' kat Port Cafe. He3... Tak aci la kan... asik2 aku sorang jer yang gigih 'menternak lemak'. Plus, kan ke 'menternak lemak' secara berjemaah itu lagik heaven adanya... Ha3...

~ Mak yang serba pink ghalit menengok hiasan berupa shisha gergasi kat 1 sudut display dalam Port Cafe tuh. Terkagum2 mak tengok shisha yang giler besor! Tapi, aku lupa lak nak snap gambar shisha tuh. Haish!

~ Nenek yang serba biru lak ghalit tengok citer Men in Black yang ditayangkan kat situ.

~ Ah kak bese la... posing sesado! He3...

~ & order pun sampai... Ribena laichi jumbo untuk my 'sayang'. Aku plak order ice peach tea. Mak nak air suam jer sebab kena pantang ais. Nanti susah nak bernapas. Untuk nenek aku orderkan ice lemon tea. Nenek kata, 'Air teh ke air masam nih?' Ha3...

~ Makanan plak, my 'sayang' makan Nasi Arab Kambing.

~ Mak mintak Nasi Arab Ayam. Mak kata sodap nasiknya. Lembut2 & berbau harum jer...

~ Nenek makan Nasik Ayam Penyet Spesel (ayam kampung). Aku lak order Nasi Ayam Penyet bese.

So far, sume menu makanan kat Port Cafe nie kitorang dah try kecuali nasi lemak berlauk. Hmmm... nanti2 nak trylah! Plus, masa we ols makan tu, ada 1 couple Cina nie makan nasi lemak. Macam santek, menarik, tertarik, komemangthebomb jerk. ;P

Sodap, selesa & harga pun berpatutan. Makan 4 orang dengan menu yang pelbagai malam tu hanya dicharge RM 39 ++. Servis pun not bad la...

Amacam? Terliur tak? Ngeh3...

2 comments:

Redbloodsnow said...

wahh..birunyaaa maknek areleez. klo tunang zie n bestfriend zie tgk..sejukkk mata dorg taw..hehe. dorg minat biru taw dear :D

ArELeEz said...

Redbloodsnow,
maknek? nenek la.. maknek tu cam pelik lak termnya. he3..

oo.. minat biru, ek? err.. purple diorang minat x? he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google