SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, May 10, 2011

TAMAN WETLAND

Tunggu punya tunggu, Kak Aneem still takde khabar berita lagik. So, we ols decided nak jalan2 ke mana2 jer lah yang buleh yang dekat area2 Putrajaya tuh. Ye la... Takkan nak menebeng kat cafe sampai ke sudah kan...

Nampak 3 nama taman kat signboard. Taman Botani, Taman Rimba Alam & Taman Wetland. Pusing punya pusing, macam terjumpa Taman Botani dolu. So, singgah la kejap, kot2 ada mende best kat situ kan... Tak sempat parking pun sebab macam tak best sangat jer kat situ. Ada trem ngan basikal jer. So, tak jadik lepaking situ.

Taman Alam Rimba tak singgah langsung. Terus jer ke Taman Wetland. Nampak macam best sebab ada 1 tasik yang luas..!


~ Apa lagik..?! Posinglah! Hiks... Agak2 korang la kan, ah kak ada berani tak nak mendayung kenu tuh? Cer teka... Cer teka...



~ Lihatlah donia... Ecewah! ;P






















~Duta2 keamanan sejagat..! Tak abis2 dengan 'peace' korang tuh! Ha3...


~ Please don't try this type of pose at home, hokay..! Buruk padahnya!!! Ha3...






















~Tak buleh blah punya couple!!! Hadoi la... ;P

Macam best jugak la Taman Wetland nie sebab ada aktiviti yang buleh dibuat. Contoh: kenu, boating, fishing, etc2. Kalau korang nak bawak anak2 bersantai2 di hujung minggu pun ok kot... Tapi, jangan ditanya kat ah kak macam mana nak sampai situ?! Sebab confirm aku tak ingat! Kalau nak jugak tau detail, buleh click sini

We ols nak naik bot ke apakejadah nama mende alah yang kita kayuh pakai kaki tu, ha..! My 'sayang' dah tanya2 kat kaunter berapa bayarannya?! Abang kaunter tu kata dia ada banyak pakej. Tapi, kalau nak naik bertiga2, 1 bot tu = 9 hengget. 

Kitorang ingat nak naik dan2 tu jugak sebab macam dah tak sabor kan... Tapi, abang kaunter kata tak buleh sebab mende tu on belah2 petang jer. Belah2 pagi ke tengahari diorang bukak untuk sesapa yang nak memancing jer. 

Owh... begitu kekdahnya... Hmmm... kuchiwa ah kak, noks..! Tsk3...

 

2 comments:

azzey said...

Ha3..mak lang punya 'peace' agak skema...ha3...

ArELeEz said...

azzey,
skema xhengat! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google