SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, May 20, 2011

JAMBU MADU & MATA KUCING

Kat rumah mertua ah kak kan, ada pokok jambu madu ngan pokok mata kucing wooo... (sambil kembang-kempiskan hidung yang memang dah sedia kembang nih. Hu3...) Wah! Tetiba nak feeling2 berlagak kan... ;P Macam la kat rumah mertua korang takde pokok2 tersebut. Heh3...

Rutin bese kalau balik umah mertua, musti nak check pokok jambu madu ngan mata kucing tuh. Bukan sebab baik hati nak tolong buh baja ke apa ke kan... Tapi, sebab nak usha2 ada ke tak berbuah?! Menantu hantu betullah! Ha3...

~ Jom balik kampung! Best wooo... kampung kitorang... Takde kena tol... takde jemm yang maha dasat... minyak keta pun save, noks! Setenang air di kali jer pulang ke kampung. Jeles tak? Jeles tak? Ahaks3...

~ Let's jom, bebeh! ;)

~ Ini la pokok jambu madu tuh. Kalau time berbuah, memang lebat wooo... Besor godang lak tuh buah dia! Manis2...

~ Terbongkok2 my MIL memetik buah mata kucing. Sanggup tu panjat pokok mata kucing tu semata2 nak kasik menantu dia yang comel nie makan. Terasa seperti menantu kesayangan la plak! Ha3... Over ko, noks! Rasa nak lempang diri sendirik jer sebab buat statement camtu. ;P
Ada 1 lagik pokok jambu. Spesis yang kecik2 comel tapi, merah ya hamat tuh, ha..! Tak manis & tak masam pun. Tapi, ah kak sker! Sebab senang nak geget. ;P

My MIL nie memang rajin bercucuk tanam. Macam2 yang my MIL tanam. Instead of jambu madu ngan mata kucing nie, ada jugak pelam, kedondong, buah naga, rambutan, betik, nangka & bla3... Seperti mini dusun la kiranya kan... 

Menantu dia rajin jugak... rajin MAKAN! Ngeh3...

Antara jambu madu ngan mata kucing, yang mana yang korang sker lebih?

2 comments:

myamyza said...

kalau saye 2-2 saya suke lebih...
same la kite..balik umah mertua je kutip lade la, kangkung la, jagung la, pucuk manis la, rambutan la, ape yang boleh dimakan mak mertua suruh saya kutip bawa balik.. saya ni ape lagi dah orang pelawa, badan gajah lah saya tadahkan.. wakakaka

ArELeEz said...

myamyza,
leez pon. dua2 sker. tp, klu air buah mata kucing mmg xbuleh masyuk kat tekak nih. rase pelik.

badan gajah? ha3.. aah. rejeki jgn ditolak, noks..! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google