SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 9, 2011

LAPOR DIRI

Bukan aku yang lapor diri/tukar jabatan ke apa ke kan... tapi, Kak Aneem. Alhamdulillah... Kak Aneem dapat offer bekeje di sektor awam jugak. 

Kak Aneem kena lapor diri kat Putrajaya. Abang aku mintak my 'sayang' tunjukkan jalan sebab dia memang fail katanya jalan belah KL/Putrajaya/yang sewaktu dengannya. Makanya, 27 April 2011, we ols pun berdesup ke Kajang, bermalam kat umah kakak aku sebab sok pepagi (28 April 2011) nak ke Putrajaya.

 
 ~ We ols bertolak lepas Maghrib, dalam pukul 8 p.m gitu la... 
 
~ Konvoi 2 bijik keta. Lip2 bese lah! Memula, musti naik keta aku. Dah 1/2 way kang, nak naik keta papa dia plak. Tu pun kalau dia tak tertido la.

~ My 'sayang' beli air mineral yang kalau nak minum, tarik punat kat penutup botol tuh then, minum la kan... Pastu, bila dah minum, tekan balik. Kira macam 1st time kot Lip2 jumpa botol air mineral macam tu. That's why la, kejap2 dia kata nak minum... Kang 5 minit kemudian nak minum lagik... Isk3...

~ Merah2 dah mata mak aku. Ngantuk kot!

~ Mata my 'sayang' pun dah layu2. Singgah la kejap kat R&R Ulu Bernam untuk supper & segarkan mata.

~ & perjalanan pun diteruskan... 

Lewat malam jugaklah we ols sampai ke umah kakak sebab singgah Segambut dolu, anta ikan haruan yang Andak pesan. Andak aku kan baru lepas operate fibroid. Tu yang nak makan ikan haruan tuh. Biar luka operate tu cepat sembuh.

Sampai umah kakak, aku dah mamai2 dah. Mata nie asik nampak bantal jer... Mak, abang, kakak, Abang Mie & Mak Lang gigih berborak lagik. Kejap2 gelak, kejap2 gelak... Aku dengor sayup2 jer sebab aku macam dah nak 'hanyut'... Kose dah nak menjoinkan diri. 

Tido adalah terapi terbaik masa tuh. Tapi, bila bangun pagi soknya, rasa macam, 'Alahai... menyesal la plak tak join borak2 malam tadi..! Hu3...'

Haish!






2 comments:

azzey said...

org tido kul 2:30 pg hr tu.slumber je bangun pagi siap keje lagi....ish2...

ArELeEz said...

azzey,
alaa.. masalahnya org xseslumber itu.. org kan anak manja gitu..! ahaks3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google