SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, May 19, 2011

KFC BUAT KESEKIAN KALINYA...

Petang Isnin, aku ke spital, ada apointment lagik. Waktu appointment adalah pukul 2 p.m. Tapi, kitorang sengaja gi lewat sket sebab dah masak sangat dengan sistem spital nih. Dah banyak kali we ols datang on time tapi, tetap menunggu lama jugak untuk jumpa doktor..! Normally, pukul 4 p.m baru dapat masuk bilik doktor.

So, kali nie kitorang trylah gi lewat sket. Pukul 2.30 p.m dari umah, sampai spital pukul 2.40 p.m. Takde la lewat sangat kan... Bajet2 kali nie pukul 3.30 p.m dah buleh jumpa doktor. Sekali... hampeh jerk! Pukul 4.40 p.m baru jumpa doktor! Cis betul!

'B, len kali kita gi dari umah pukul 4.30 p.m lah. 4.40 p.m sampai spital, 4.45 p.m dah buleh jumpa doktor. Huh!'

Tensen ah kak tau! Makin unstable la hormon ah kak kalau macam nie gayanya! Hadoi la...

Untuk meredakan tekanan (kononnya la kan...), aku request kata nak makan KFC. Wah! Apa kena-mengena tekanan ngan KFC ntah?! Belasah jer la labu! Ha3...

~ Owh... yeah..! Met you again Atuk Kolonel! Sejak bila dia jadik atuk ko, ha..?! Ha3...

~ Wajah yang aku asik windu2-an selalu... Owh... jiwang karats mak, noks..! Ho3!!!

~ Bajet muka Anuar Zain ke apakah ini? Muahaha... Larikksss..!!!

~ Kami order Zinger combo, add-on large fries. Rasa malas lak nak mentekedarah ayam goreng kentucky. Zinger nie pun ah kak tak berapa nak abis tau! Musti korang terkesima kan? Hmmm... ntah la... Aku pun tak tau apsal?! Hormon diet menguasai sistem pemakanan aku kot... ;P

~ Tudung baru... Santek tak? Free tau! Kakak aku belikan. Adik kesayangan katanya kan... Ahaks3...

~ Dari kejauhan, kami nampak muka2 yang macam kami kenal & terus hati pun berkata2, 'Eh! Macam penah ku lihat muka2 tuh. Tapi, di mana ya?' He3... Awa, Udda, my MIL & Qistina lah!

~ Sila kagum tengok Cik Qistina makan peha ayam KFC tuh. Sebab buleh abis sampai 2 ketul wooo... Aku pun terkagum2, hokay..! Cayalah Qistina! Hiks...

~ Pukul 6.30 p.m, kami mintak diri sebab my 'sayang' nak ke Bank Islam. Kalau dah ke bank tu of cos la nak withdraw kan... Takkan nak beli tayar beskal plak kan... ;P

Spital janji nak call back semalam. Aku menunggu bagai bulan jatuh ke riba. Tahukah anda bahawa penantian itu 1 penyeksaan? So, kalau tau silalah call cepat2, bagitau apa2 yang patut. Hu3...

Petang nie, kalau spital tak call2 jugak, makanya aku la yang kena call balik. Cis!

8 comments:

wahida said...

kalau pegi sepital gomen, mmg mcm @#$$%!!

saya pun merasa semua tu sbb selalu nak buat rawatan susulan mata anak kat sepital sg. buloh....

sabar je lah...

ArELeEz said...

wahida,
tau xpe..! jgnlah disbbkan rawatan yg diberi bnyk yg free, trus wat sistem servis yg hampeh! hu3..

Eyriqazz said...

kfc...ayam gorengnya tetap digemariii...

LeeAneem said...

kita tukar gomen PRU-13 nih....ada bran.....

Faizaharis2 said...

sepital gomen mmg dah COP LEMBAB!! hahaha

sedapnyee bege tuu....diet ke?

ArELeEz said...

Eyriqazz,
yupp! my fav too..! ;)

ArELeEz said...

LeeAneem,
xmolah! bkn xberani tp, macam ke laut jugak yg len2 tuh. hu3..

ArELeEz said...

Faizaharis2,
dah bnyk kali cop dah. tp, still xb'ubah2. huh!

burger mmg sodap! he3.. xdiet la.. kureng makan jer.. ecewah! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google