SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, May 8, 2011

SAMBUTAN HARI IBU YANG SPONTAN

Seperti kebiasaan, sempena Mother's Day, aku pun ada buat sambutan jugak la... Cadangan asal dari kakak aku. Alaaa... sambutan simple jer... Buat acara makan busat sefamily. Abang aku & family tak dapat menjoin sebab ada komitmen lain. Family Kak Aneem nak datang umah diorang. Takpelah. Bak kata Jambu, 'Yang penting... enjoyce!' ;P

Pukul 9 a.m, we ols ke pasar. Abang Mie a.k.a Mr Driver, kakak aku, mak & aku. Carik bahan2 nak masak sebab acara makan2 tu buat kat umah mak jerk. Santai2 gitu kekdahnya... ;)
















~ & secara magic sup ayam dah terhidang! He3... Melampau la kan... balik2 dari pasar, terus dapat sup ayam kan... Seumpama magic terlampau la plak kan... Ha3... Alaaa... nak pendekkan entry. ;P

















~ Ikan tumpi, requested by A_bern. Sepatutnya, anak2 yang masak untuk di hari spesel begini kan... Tapi, haub..! Mak aku jugak yang masak... Apa la nasib dapat anak2 yang 'tangan bangku' macam kami nih? Hu3... 

Kitorang tolong potong2 jer la... Pastu, tolong goreng2 & kemas2 umah sket2. Kira santek, menarik, ko memang the bomb la jugak tu kan? Hiks...

















~ Sup ayam ngan ikan tumpi tu main menu. Yang lain2 ada pucuk ubi rebus, ulam timun & kacang kelisa, ayam goreng, ikan goreng, ikan masin goreng, sambal kicap & sambal belacan. Air oren & sarsi disponsor sepenuhnya oleh Abang Mie... Owh... terima kasih daun keladi... Lain tahun sponsorlah lagi... Ahaks3...






















~ Puan ayu2 sopan... Ecewah! ;P






















~ Apa masalah encik nie ntah?! Tak paham betul! Haish!






















~ Puan comel2 jelita... Ahaks3...

















~ Duta F&N Sarsi..! Self-appointed! Ha3...

















~ Gigih betul 'blogger tu' mengsnap gambar. Nak masuk dalam blog dia la tuh! ;P

















~ Makan time..! ;D

Kenyang, babe..! Rasa macam takmo berenti. Kakak aku buat lawak. Dok amik ikan tumpi separuh2. Sket2 dia makan. Meratah la kan... Lama2 berparuh2 dia makan! Baik amik sekor2 terus! Apparaaa..! 

Cover la tuh! Cover la tuh! Muahaha...


3 comments:

myamyza said...

seronoknya dapat sambut hari ibu ngan orang2 yang tersayang... mak saya jauh, so dapat ucapkan via telpon sahaja.. huhuhuhu

ArELeEz said...

myamyza,
syiok sgt2! bak kata johan, 'beronok2lah!' he3..

alaa.. it's ok. via fon pun ok jugak.. yg penting ingatan kita pd dia..

azzey said...

ikan tumpi tu mmg terbaekkkkkkkkkkkk lah. mcm ada ganja je . bl mkn x ingat berenti

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google