SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 16, 2011

MINDEF

Nak tak nak, terpaksa la jugak redah jemm nak ke MINDEF kat Jalan Padang Tembak tu. Fuh! Menguji ketahanan fizikal & mental, hokay..!

~ Muka dah macam belacan pun masih gediks nak berposing. Haish!

~ My 'sayang' yang tengah memaksimakan tahap kesaboran. Ye la... dah la lapor, jemm tahap gabanz lak tuh! Adeh3...
Sesat-barat jugaklah nak ke MINDEF nih. Abang aku lak tetiba terpisah dari kitorang. Hadoi la...

Bila dah jumpa MINDEF, tak buleh masuk la plak kalau takde urusan. Menebeng la kami kat bawah2 pokok, di celah2 keta tuh. Dah la panas membahang! Dengan perut yang berdangdut lagik! Cabaran betul! Sob3...

Aku plak gediks merequest nak makan kat Restoran Selero Nogori. Tapi, lokasi tak tau. Just nampak signboard dia masa kitorang sesat-barat tadi jerk. So, request direject! Makan kat gerai kat depan MINDEF tu jerk. Sentap ah kak, noks! Tsk3...

Lepas makan, nak mencarik masjid pun hazab kemain! Berpusing2 kitorang mencarik. Jumpa la 1 masjid, besor wooo... Tapi, tak buleh guna sebab under construction ke renovation ntah?! Arrgghhh..! Tensen!

Berpusing2 lagik mencarik masjid. Last2, jumpa jugak. Macam under construction tapi, dah buleh guna la... Fuh! Lega... Buleh cuci muka yang seumpama belacan + budu nih, semayang & lepaking2. Heaven betul! ;)

Kak Aneem call kata dah buleh balik. Tapi, posting still tak tau kat mana?! Alasan yang MINDEF bagi: Bos besau diorang takde kat opis, ada urusan. Cis betul! Dah tau ada orang nak lapor diri, kenapa perlu ada urusan lain? Tak kesian ke kat orang yang datang jauh2 nak lapor diri nih? Sebab ada jugak yang dari Johor, Kelantan bagai.... tau! Haish!

Sok harinya, Kak Aneem kena ke MINDEF lagik... Mungkin sok baru dapat tau posting kot... Mungkin la... Hmmm...

2 comments:

LeeAneem said...

dapat posting terus kt Titi Gantong....tkr ke jabatan pertanian....tolong doa2kan bini teman tu dpt tukar tlk intan ye....

ArELeEz said...

LeeAneem,
ye la.. org doakan la.. insyaallah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google