SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, May 5, 2010

TOM YAM AYAM YANG TERBAIK DARI LADANG..!

Ujung bulan nie, insyaallahhh... maybe we ols (anak2 & menantu2 serta cucu2 kepada mak aku) akan buat 1 aktiviti yang bermanfaat bagi mengeratkan lagik silaturrahim antara kami. Aku ngan kakak aku dah plan sume. Tinggal nak roger2 abang aku jer. & mungkin hari tu gak we ols celebrate Mother's Day sekali. Tarikh dah ade... aktiviti pun dah ade... So, tungguuu...... ;D

Yang pasti & for sure, acara makan2 adalah wajib! Plus, kakak aku dah 'ngidam' sangat nak makan karipap yang mak aku wat. Sodap, owhhh..! Aku pun termengidam same! Hiks...

Hmmm... sebut pasal makan2, automatik jer perut aku jadik lapor! Bukan manual, hokay..! Tapi, automatik! Serius! Tak tipu! Plus, tetibe jer teringat kat tom yam ayam yang mak aku masak hari tu. Terbaik dari ladang wooo... Slurrppp2......


~ Mak wat tom yam ayam, ikan goreng, ulam2, sambal kelapa & sambal kicap. Perrgghhh..! Malatopslah!

Actually, mak aku call, kata beliau masak banyak. So, we ols adalah dijemput untuk memperabiskan makanan2 yang mak aku masak tuh. Dengor jer pasal makan, hape lagik..?! Berdesuplah!!! Ha3... Tak agak2, ko..! ;P

Kakak aku mesti makan hati baca entry nih. Tu la... Sape suh dok jauh2? Bertuah orang dekat2 nie... Muahaha...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

azzey said...

...waaaaaaaaa!!!!!!! nk tomyam mak..nk ikan goreng mak...nak sume...nak sume.. nak sume.....waaaaa!!!!!!!!
...hmmm.. x pelah, dh nasib badan...perabihle sume tu..nt yg dh turun 5 kilo tu.. naik 10 kilo...baru kau tau...ha3...

ArELeEz said...

azzey,
ek ellehh..! menjeles la tuh! ha3..

azzey said...

x de lh menjeles...tp ter'jeles' & terliur gak...ha3...

ArELeEz said...

azzey,
ha3.. dah agak dah..!

azzey said...

..hu3....:P..

ArELeEz said...

azzey,
;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google