SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, May 22, 2010

HAPPY NEWLY WEDD TO ADHA NIZAM & WIFEY...

Owhhh... yeahhh..! Jom merancakkan entry secara marathon! Kasik bersinar2 sket blog ah kak yang agak terbengkalai 2-3 hari nih. Let's go, bebeh! ;)

Memula, nak citer pasal my 'sayang's bestfren wedding, si Adha Nizam. Kenduri kat umah beliau adalah pada hari Ahad, 16 Mei 2010. Pasnie, senanglah nak ingat anniversary sebab same ngan Teacher's Day. He3...

Umah pengantin pompuan tak jauh dari umah we ols. So, ingatkan nak gi yang kat belah pompuan jer. Tapi, my 'sayang' tukar pikiran after roger2 Adha... sebab Adha kata geng2 diorang sume datang kat belah lelaki.

On 16th May 2010... berpergianlah kami ke umah Adha... Before that, amik mak ngan A_bern dolu, ajak gi sekali. Abang aku & family pun gi gak. Memeriahkan majlis... ;)


~ Gediks2 dalam keta adalah wajib! Ha3...


~ Sedang mempengaruhi my 'sayang' untuk gediks2 same. Berjaya, owhhh... ;D


~ Lip2 pun dah terpengaruh! Hiks...


~ Sampai2 jer, tengok jalan nak ke umah Adha bapak la jamm tak hengat! Ngan keta nak kuar masuknye... Ngan yang parking lagik... Terpaksa la we ols park jauh2. Pastu, menapak ke umah Adha. Berlengas, owhhh... Huuu...


~ Tak sampai 5 minit makan, pengantin pun sampai. Bunyik kompang bergema2. Belum campur ngan bunyik mercun kebabom kuat tak hengat lagik tuh! Bergegar otak ah kak, hokay!


~ Tema adalah maroon. My 'sayang' dah roger2 Adha the day before, nak tau tema. So, we ols kira pakai ikut tema la... Tapi, baju kurung aku tu cam merah2, gitu..! Alaaa... adik-beradik maroon la tu kan..? Hiks...


~ Cam Shinchan plak aku tengok Adha senyum. Kelakor, hokay! Ha3...


~ Cam dah tak sabor jer nak terkam udang tuh..! Relax arr, bro! ;P


~ Jumpe Awa mase nak masuk lorong ke kampung Adha. But, sebelum tu memang Awa dah roger2 my 'sayang'. Awa datang ngan Roy & Qistina. Mertua aku pun datang gak tapi, diorang datang awal. Once kitorang sampai, mereka dah siap makan & on the way balik. Selisih kat jalan...


~ Comotnye Qistina... Bab makan, memang Qistina championlah!

Ramai sungguh jemputan yang datang. Tak putus2 lak tuh! Mase kitorang nak balik pun ade lagik yang baru datang. Ena ngan Paeh pun datang gak. Memula, aku tak perasankan Ena. Siap cakap kat my 'sayang' lagik, 'B, Paeh tak datangkah? Tak nampak Ena pun.' My 'sayang' gelakkan aku sebab rupe2nye diorang ade jer kat belakang we ols. 'Sowy, Ena! Rase cam lain sebab dah different size! Heh3...' Ena preggie, actually. That's why nampak lain tuh.

Last but not least, Happy Newly Wedd to Adha Nizam & wifey... Semoga bahagia hendaknye hingga ujung nyawa... Aminnn... *From Asrol & Areleez... sincerely...*


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

azzey said...

Nie pengantin yg beria ke tetamu yg terlebih ni...marroon kunon....ih ih...

ArELeEz said...

azzey,
well.. we ols mmg sker ikut tema, hokay..! baru la nampak vogue da vass! ahaks3..

azzey said...

iyolah... hu3....

ArELeEz said...

azzey,
ahaks3.. owhh.. yeahh..! ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google