SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, May 2, 2010

TERJAH KAJANG...

Hye, you ols..! Tengah watpe? Layanz AIM 17thkah? Aku pun tengah layanz AIM nih. Sambil blogging, sambil layanz AIM online. Terpaksa tengok online sebab my 'sayang' dah chop nak tengok bola, Liverpool vs Chelsea. Owhhh... aku rase nak geget jer orang yang cipta game football nih! Isk3... Dush3!

Tengok AIM online tak syioklah sebab asik2 buffering jerk..! Tak kose ah kak, noks..! Sib baik la my 'sayang' main tukar2 chanel. Kejap2 dia tukar gak AIM. Fuh! Dapat gak ah kak tengok Yuna nyanyi ngan Aizat. Yuna menang besor gak wooo... Cayalah! Owhhh... my idol..! Ooppsss! Over la plak! Hiks... Hmmm... jap lagik, Zee Avi lak perform. Mintak2 la dia nyanyi lagu Kantoi. Fuh3! ;P

Hokaylah! Meh nak citer pasal sesi lawatan sambil jalan2 carik pasal kitorang ke umah kakak aku. Kakak aku dok Kajang Perdana. Sebelum nie, dia dok Perak. Tapi, dia dapat offer from S.P.A. Posting kat Penjara Kajang. So, berpindah la beliau ke Kajang.

Kali nie, sume pegi. Means, family aku, mak, A_bern & family abang aku la. We ols plan nak gerak pukul 7 a.m. Konon2, nak gi awal sebab on the way tuh aku nak singgah Gombak. Ade hal sket. But, bese la... pung pang pung pang, pukul 8 a.m baru gerak, ko! He3...


~ Sepanjang jalan aku mentido sebab aku tak sihat sangat, batuk2 tak hengat. Sampai Hentian Rawang baru aku jaga sebab convoi sume berenti kejap. Nak refresh & ade gak yang nak ke toilet. Yang kene sawan camera pun ado gak. He3...


~ Mak ngan abang aku pun nak enterframe gak. He3...


~ Cian Odah... sebab dia flu mase tu. Sib baik tak merengek. Enjoy jer dia! Cayalah!

Once sume dah ready, we ols pun meneruskan perjalanan. Yang kelakornye, belum hape2, A_bern dah feeling2 berada di Genting. Siap berselimut ngan Pashmina dalam keta. Sojuk katanye... Ha3... Memang la kitorang plan nak naik Genting but, not that daylah. The next day cadang nak naik Genting. Tapi, bese la A_bern... verangan tak hengat! Muahaha...

Sesat-barat gak nak carik umah kakak aku nih. Pusing2, u-turn2, redah plaza tol & bla3... pastu, roger2 kakak aku... finally, sampai gak umah dia. Fuh! Lega...

Kitorang sampai dalam pukul 11 a.m gitu la... Sib baik kakak aku dah prepare2 lunch. Walaupun aku tak sihat but, perut aku tetap lapor, hokay..! Huuu...


*To be continued...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

12 comments:

azzey said...

Pembetulan statement hokay...bukan posting kat Penjara Kajang tp Ibu Pejabat Penjara Kajang ...ishk ishk....

azzey said...

Baju mak yg biru tu mmg nice kaler...sape yg belikan ek???? tp kamu perasan x..mak klu dlm gbr mesti muka dia sayu semacam....susah nk nampak dia senyum..luv u mak...

azzey said...

np x leh access blog kamu klu guna laptop , tp blog kengkawan yg lain blh..klu guna PC kt office br blh masuk blog kamu...dh 2- 3hr dh...ANY IDEA?????

ArELeEz said...

azzey,
alaa.. kira ade word penjara tu dah betul la tuh! heh3..

ArELeEz said...

azzey,
ntah la.. sape ntah yg belikan?! *purak2 ilang ingatan. heh3..*

aah. mak malu nak senyum kot. hiks..

ArELeEz said...

azzey,
tu la.. org pun xpaham nih! dah fenin pikirkan jln penyelesaian. hu3..

azzey said...

mane blh kira betul..klu exam dh kene potong markah dh tu...ishk.....

ArELeEz said...

azzey,
hape yg lu merepek nie, dowhh..?? xpaham2..

azzey said...

ishk ishk ishk...pasal yg tempat keje tulah dowh..pasal pe lagi...skrg ADA FHMMMMMMMMMM???? hi3....

ArELeEz said...

azzey,
ooooo..... aaaaa...

azzey said...

ishk....ishk....ishk...

ArELeEz said...

azzey,
;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google