SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 17, 2010

BREAKFAST & TENGOK ORANG GADUH2

Wah! Tajuk entry cam tak agak2 jer kan? Takde kesinambungan lak tuh! Kira cam 2 kesah dalam 1 citer la nih. He3...

Memula, meh nak citer pasal breakfast on Saturday dolu. Breakfast lewat giler, owhhh... Pukul 10 a.m! To me dah lewat giler la tuh sebab normal breakfast bagi aku adalah around 8 a.m gitu la... Tapi, bese la... name pun weekend maaa... Harus membuta secara advance! Ha3...


~ Muka sembab tak hengat! ;P


~ We ols makan kat Medan Selera MPTI, Padang Speedy. Carik gerai paling ujung sebab bajet nak makan kari telur rebus terbaik kat situ. Tapi, hampa, owhhh... Sebab mak cik tu kata dah sold out! So, makan jer la hape yang ado... Hu3... We ols amik nasik lemak dengan lauk yang lebih kureng sama jer. Pastu, mintak mak cik tu potongkan ayam goreng seketul.

Komen: Nasik lemak tu kira orait gak la... But, ayam tu tak masyuklah! Kureng masak. Just masak kat luar but, kat dalam tak garing lagik.

Wah! Siap komen, ko! Masak sendirik malas! Adeh3...

Pas makan, we ols layanz la newspaper2 yang available kat gerai tu. Tetiba kan... ade la 2 makhluk nie, dua2 pun pompuan, naik motor sambil terpekik-terlolong. Cam kene rasuk ngan Penunggu Gunung Raya pun ado! Buleh plak diorang bergurau-senda kat atas motor tuh. Isk3... 'If teraccident kang, tak ke...?!!' Belum sempat hati aku sudahkan ayat tuh, tetiba... 'Kecepeng!' (Sound effect luar bese nih! Pakai Dolby Digital. Heh3...) Ha..! Kan ah kak dah kata... Bebudak tuh gi langgar motor sorang minah yang tengah breakfast dengan boyfren dia... I guess... kat gerai yang same ngan kitorang. Side mirror belah kiri tercabut & pecah. At 1st, aku tak tau pun tu motor dia. Tetibe jer dia bangun gi sound bebudak berdua yang bikin onar tuh. Wah! Adekah adegan2 tarik2 rambut bakal berlaku di depan mataku??? Tegang gak la situasi time tuh. Sampai boyfren dia terpaksa campur tangan. Yang bebudak berdua tu, dok maki2 plak minah tuh! Diri sendirik yang gediks2 gi langgar motor orang, ade hati lak nak maki2! Ko hape kesss..??? Kang if ah kak yang masuk campur lak kang... ha..! (Tetiba kan... Heh3...)

Dipendekkan citer... si minah 2 orang tu blah sambil mulut tak sudah2 maki orang! Tak tau la camne diorang deal?! Malas lak aku nak kepochi gi tanye plak. Kang tak pasal2 aku lak yang kene debik. Adeh3... (Belum kene debik dah sakit. Ha3...)

Moral of the story: Sayangi motor orang lain seperti anda menyayangi motor anda... Renung2kanlah... ;)


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

14 comments:

azzey said...

Macam tau je kedai makan tu... ikan masin ade kan ??? kedai yang tepi sekali tu kah ???

Diarihatiku1976 said...

waduhhh.. kira pakej le kan... sambil makan dan sambil tgk drama.. wakakkaka

ArELeEz said...

azzey,
aah. kari telur rebus mak cik tuh mmg t'baiklah! ikan masin tu pon marvellous gak! makanan keturunan pn siti rosiah tuh! he3..

ArELeEz said...

Diarihatiku1976,
yupp! 2 in 1.. isk3.. cam syampoo lak! hiks..

Solehah said...

kurang asam punya budak..dah la langgar moto org, pastu gaduh2..mmg patut pi ajar dia leez..ajar dia berdoa ka bg dia lembut ati..

azzey said...

.. wonder la.. tulah pasal, mcm pnh tgk jerk.. winduuuuuuuunye nk makan kt kdi tuh....lbtnye lg nk blk kpg nih....hu3...

ArELeEz said...

Solehah,
tu la pasal! tp, cam susah jer nak ajar sbb cam xmakan saman jer makhluk2 tuh.

ArELeEz said...

azzey,
alaaa.. seminggu jer lagik maa.. hape kata if u belanja we ols makan situ? ahaks3..

azzey said...

setakat belanja b'fast nasi lemak ikan masin .... x de hal punyeeeeeeeeeee... hi3.....

ArELeEz said...

azzey,
owhh.. yeahh..! bile??? hiks2..

azzey said...

x de hal... bl2 pon boleh... ha3.....

ArELeEz said...

azzey,
wokeh! u lah decide bile maa.. ;)

azzey said...

wokeh !!!!! tungguuuuuuuu.....

ArELeEz said...

azzey,
owhh.. yeahh..! i'm waitin', bebeh! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google