SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, May 16, 2010

CUBA, TRY, TEST MASAK AYAM ALA KASSIM...

Banyak blog2 yang blogging pasal makanan/masakan yang dok citer pasal Ayam Ala Kassim. Dengan secara tetibenye, aku pun rase cam nak try buat la... Sebab if tengok rupe, nampak cam best lagik menggiurkan! Tapi, orang kata, don't judge a book by it's cover kan... So, untuk kesahihan rasenye, aku pun try la buat sendirik... dengan harapan, mudah2-an sukses! Chaiyok2..!!! ;D

Maka dengan itu, bersilatlah ah kak kat dapur..! Segala jenis skill ah kak kuarkan. Kekuda... kekisi... kerusi... bla3... & ntah hape2skillntahlagik! Ha3... Ade aku kesah..??? Janji hape yang ah kak nak masak menjadik! ;P


~ & ke... ting...!!! (Sound effect nie tau! Hiks...) Sungguh magic sebab Ayam Ala Kassim dah pun siap! Magic kan, you ols..? ;P


~ Instead of Ayam Ala Kassim, aku masak gak nasik tomato. Saje jer nak tukar selera. Konon2 dah jemu la dah makan nasik putih. Plus, konon2 Ayam Ala Kassim tu cam sesuai la if makan ngan nasik tomato. Gandingan ideal, gitu..!

Komen dari pengkritik tetap (my 'sayang' lorrr...): Ayam Ala Kassim tu just nice. Buleh la lalu kat tekak... Kira menjadik gak la kan... Kembang-kempis hidung ah kak, owhhh... Ahaks3... Nasik tomato lak cam terlebih rempah-ratus. So, lain kali kene reduce sketlah.

Wokeh2! Ah kak akan cuba buat yang terbaik di mase hadapan! Chaiyok2..!!! ;D


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

azzey said...

Ayam masak Ala Karim tak de ke???? ha3...

ArELeEz said...

azzey,
ade! tp, belum jumpe resepi. ;P

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google