SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, May 22, 2010

BREAKFAST YANG SIMPLE

Owhhh... yeahhh..! Akhirnye, ah kak berjaya gak buat sambal tumis ikan bilis! Ha3... Baru buat sambal tumis ikan bilis, dah rase hebat sangat! Ntahhape2ntah! ;P Tapi, ye la kan... bagi aku ia adalah 1 kejayaan sebab before this, tak berapa berjaya, dowhhh... Rase cam hangit2 la... Cam cili tak masak la... Tetibe, bile buat balik, terus menjadik! Tu yang berbangga sampai kembang-kempis hidung tuh! Muahaha...


~ Walaupun rupe tak semenggah... hmmm... ade aku kesah..??? Janji buleh lalu kat tekak nie, ha! Tak dan la nak hias2... Sambal tumis ikan bilis nie aku buat malam (hari Rabu).


~ Cucur nie lak aku buat pagi Khamis. Sonang jer sebab pakai tepung segera cucur manis Adabi. Bancuh ngan air jer... Memang plan nak goreng cucur manis nih untuk breakfast. That's why la aku gigih gak buat sambal tumis ikan bilis tuh sebab aku kan bukan penggemar mende2 manis. So, kene la versuskan dengan mende2 pedas. Baru ade ummpphhh! ;P

Sambal tumis ikan bilis tu buleh simpan frozen. Buat banyak sket. So, bila nak makan, reheat jer. Makan ngan roti putih potong Gardenia pon sodap...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

4 comments:

azzey said...

Gud job! Gud job! Keep it up babe....hu3.... nt we alls balik u masak hokay...hi3..

ArELeEz said...

azzey,
ahaks3.. badan ah kak dah kembang2 semangkuk kene puji nih! muahaha..

alaa.. i masak utk pak cik jer.. spesel edition! heh3..

azzey said...

hahaha... takkan masak untuk pakcik jerk...xkn utk yg len limited edition kot...hu3...

ArELeEz said...

azzey,
aah. t'maktub dlm perintah am, bab bla3.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google