SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, May 12, 2010

HRMIS

Semalam, aku takde kat opis. Bukan coti but, aku diarahkan ke Ipoh untuk key-in data dalam HRMIS. Owhhh... ade yang terpinga2, ek bile dengor pasal HRMIS. Takpe2... Meh nak citer what's HRMIS, actually?! HRMIS = Human Resource Management & Information System atau dalam Bahasa Ibundanye adalah bersamaan dengan Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia. Aku rase, penjawat2 awam memang familiar la ngan HRMIS nih. Aplikasi sistemnye mudah jer where kite just perlu key-in data2 peribadi kitalah. Tapi, tak buleh sker2 hati nak key-in kat opis2 wilayah cam opis aku tuh sebab dia perlukan 1 mende yang cam software ke hapekejadahntah?! bagi membulehkan sistem tu diaktifkan. If mende alah tu ado kat opis ko, ko buleh la key-in dengan senag hati! Gitu la kekdahnye...


~ Gambar sekadar hiasan #1.


~ Gambar sekadar hiasan #2.

Sepatutnye, aku gi ngan another 3 opismates. But, diorang sume terlibat ngan 1 program yang kitorang organize. So, aku gi sorang jer la... My 'sayang' anta. Makan jam gak la nak key-in mende alah tuh sume. Dalam pukul 1.45 p.m, siap. Lapor, hokay..! Terus gi lunch kat Restoran Tasik Raban.


*Gambar2 hiasan adalah takde kene-mengena ngan citer yang ditulis. Saje jer nak jaja muka family members aku yang sememangnye giler glamour tuh! He3... Layanz jer la, ek! ;P


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

6 comments:

azzey said...

mekaseh mekaseh..krn tlh mempopularkan wajah2 terindah ku yg glamer itu...klu ada chance...masukkan le lag ek !!! hi3..

Diarihatiku1976 said...

yess. aku faham hrmis tu per... yg penting aku dah mula buat cuti dan istihar harta dlm hrmis... yessssss...

Aizura said...

halu halu.. rajin main masak2 kan?? gi ambik award kt blog saya yer...

ArELeEz said...

azzey,
cheh! perasan! +, xde chance dah kot pasnie..! ha3..

ArELeEz said...

Diarihatiku1976,
leez just update rekod peribadi jer.. harta2 & coti2 xwat lg.. hu3..

ArELeEz said...

Aizura,
well.. u know me..! he3..

wah! dpt awardkah? wokeh2! skang gak leez terjah!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google