SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 10, 2010

HAPPY MOTHER'S DAY..!

9 Mei setiap tahun adalah merupakan 1 tarikh yang dipilih untuk meraikan insan2 yang bergelar ibu. Tak kiralah walau hape pun panggilan untuk mereka, ibu ke... ummi ke... mama ke... mummy... bonda... mak ke... anak2 sebuleh mungkin nak luangkan mase bersama insan yang melahirkan mereka ke donia ini.


~ Dikesempatan ini, aku pun nak wish Happy Mother's Day to all mothers out there. God bless... Kepada anak2 lak, jagalah ibu anda dengan sebaik mungkin sementara hayatnye ade. Jangan sia2kan pengorbanan ibu yang tak ternilai tuh.


*Tapi, tak pahamlah sebab masih ade anak2 yang sanggup sengsarakan hidup ibu2 diorang. Hape dah takde rase belas, kasih & sayang ke bile tengok mata diorang? Sampai ade yang sanggup tinggalkan ibu tua kat stesen bas... hentak kepala ibu ke lantai simen sampai hidung berdarah... kelar tangan ibu sendirik... kurung ibu tua di dapur umah sendirik sebab terlalu pecayakan kata2 tok moh! Konon2nye, si ibu membela antu raya! Ceteknye pemikiran si anak..! Renung2kanlah... Jadikkan iktibar... Mohon pada Allah agar kite tak jadik seperti anak2 ini... Aminnn...


*Credit to: blogs.wayne


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

2 comments:

Anonymous said...

...sume yg wt perangai burok tu...sume nye bengong bin bangang @ bongok...mmg x de hati perut!!!!!!
..bestnye klu dpt celebrate ngan mak semalam (09/05/2010)..tp apakan daya dh dok jauh...dokan dia jelah yg mampu...kim slam kat bonda ek....sob3...

ArELeEz said...

Anonymous,
bukan setakat perangai jer buruk but, budus ngalahkan beruk! huh!

semalam, we ols celebrate hape?! celebrate kecil2-an la.. nanti i wat entry, ek! ;)

insyaallahh.. nanti org kim salamlah.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google