SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, May 6, 2010

RENJIS2 DIPILIS... LA3...

'Renjis2 dipilis...
Ditepungilah tawar...
Hai beras kunyit ditabur...
Disiram si air mawar...
La3...'

Ewah2..! Menyanyi & 'menyumbangkan' lagu plak dia... Jap lagik mesti taufan Katrina melanda! Ha3...

Alaaa... Saje jer feeling2 lagu kawen sebab entry yang ah kak nak citer nie ade kaitan ngan kawen2 nih. Kira cam nak sambung entry sebelum nie la... Kan aku citer aku gi attend wedding kawan anak Cik Siah... Ha..! Yang tu la yang teman nak kabor tuh! ;D

We ols convoi 2 keta. Leading adalah keta anak dara Cik Siah ngan boyfren beliau. Cik Siah ngan sorang lagik jiran pun naik keta tu gak. Aku follow jer kat belakang, ngan mak & A_bern. Mase kitorang sampai tu, sedang2 elok tetamu tengah menjamu selera. Owhhh... marvellouslah! Tapi, takde la kitorang terus terjah nasik... Agak2 la kan... We ols masuk umah dolu carik tuan umah. Plus, anak Cik Siah nak kasik pressie. Coincidently, pengantin pompuan tengah berposing sakan kat pelamin. Aku pun tumpang sekakilah, snap2! Kata blogger kan... Hiks...


~ Pengantin pompuan nie tinggi-lampai. Slim lak tuh! Baju kaler gold. Baju tu & make up bese2 jer. Tapi, yang vogue da vasss adalah pelamin beliau. Perrgghhh..! Cunlah! Ala2 garden gitu..!

'Cik Solehah... Cik Solehah punye tema garden wedding kan? If dapat pelamin camnie pun cantik, menarik, tertarik, ko memang da bomb! gak what..?! He3...'

After snap2 & serah hadiah, we ols ke khemahlah, nak menjamu selera. Menu pun kebabom gak! Ade nasik putih, ayam panggang, gulai nanas ngan ikan masin, acar buah & sambal daging ketuk. Paling best adalah desert dia iaitu jelly kelapa. Aku nak amik desert tu for 2nd round. Tapi, dah sold outlah! Replaced ngan bubur kacang. Hu3... Takde rejeki...

Pasangannye adalah orang Terengganu kite. Mase we ols on the way nak balik, we ols berselisih ngan rombongan pengantin lelaki. Siap ade convoi motor besor2 tuuu..! Pengantin lelaki pun bonceng motor besor!

Lagik 1 yang aku rase marvellous wedding nie adalah ade paluan kompang yang ori. Bukan dari CD/kaset, ek! Siap ade pondok lagik untuk diorang. If kompang jer aku tak sker. But, yang nie ade beduk sekali. Memang tip toplah! Muzik favourite aku tuh! Kalah muzik indie wooo... He3...


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

12 comments:

Diarihatiku1976 said...

ee lawonya.. mcm berada di garden

lily lotus said...

meriah pelamin dia. congrates to them :)

Solehah said...

aku suker gak tgk pelamin dia..mmg cantik la..aku mmg terbayangkan bende cmtu utk tema garden..tp budget kecik..haha..then stu lg aku x buat pelamin..

ArELeEz said...

Diarihatiku1976,
yupp! mmg cantik pelamin dia!

ArELeEz said...

lily lotus,
meriah tp, just nice la.. xcrowded sgt..

ArELeEz said...

Solehah,
owhh.. ye kah? aku hengatkan, ado pelamin. makan b'adab jer la, ek? hmm.. xkesah la.. janji b'jln lancar kan? ;)

azzey said...

di manakah kenduri kawen itu?...hu3...

ArELeEz said...

azzey,
kenduri kawen tersebut berlaku di chenderong balai. sekian.. ;P

azzey said...

terima kasih atas kerjasama yg diberikan..:P

ArELeEz said...

azzey,
terima kasih kembali.. jasamu dikenang.. majulah sukan utk negara! ;P

azzey said...

berhati2 di jalan raya...hu3.

ArELeEz said...

azzey,
erkkk!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google