SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, May 24, 2010

NASIK AYAM MADU IN DA HOUSE..!

Kembali dengan citer masak2. Kesah semalam nih. Time2 weekend, bese la kan... mentido adalah advance! Sib baik my 'sayang' dok 'berzikir' tak hengat kat telinga aku, kata lapor2... If tak, mau aku sambung tido for another 24 hours! Ha3...

Pas mandi, terus pikir2 nak masak hape, ek untuk lunch?! Eh, tak! Mase mandi pun dah dok pikir2 dah. Sampai mandi pun tak basah wooo... (Tettt... Tipu2..! Hiks...) Lepas mandi, sambung pikir2 lagik. He3... Memula, cam nak masak ayam masak pedas jer. Tapi, tetiba tukar pikiran. Rase nak makan nasik ayam madu la pulok tekak nih. So, ah kak masak nasik ayam lorrr... Cam ingat2 lupa lak cara nak masak nasik ayam nih. Hape lagik..?!! Angkut la lappy, bawak gi dapur... google2 resepi. Tukar profesion jap, jadik suri rumah it. ;P


~ Sap2 soi jer nak buat nasik ayam madu nih... Aci campak2 & aci pejam2 mata jer... Ecewah! Over acting la plak kan... ;P Rupa ayam tak semenggah. Terlebih kicap kot. Takpe2... Learn from mistake.


~ Nie sambal dia. Aci belasah jer nih. Memang 100% ikut resepi. Takde makna nak alter2! Janji ade rase sambal, kira buleh blah la tuh kan?!


~ Sos kicap. Pun 100% ikut resepi.


~ Untuk sup, aku just buat sup kentang jer. Normally, aku buat sup untuk nasik ayam pakai fishball. But, this time pakai kentang jer sebab stock fishball nan ado..! Kira orait gaklah tuh!


~ Tarat tat taraaa...!!! Presenting my Nasik Ayam Madu..!

Kesimpulan: SOLD OUT! ;D


::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::

10 comments:

Solehah said...

terernya hang masak..kagum la weh.

ArELeEz said...

Solehah,
xla.. bese2 jer.. (sila baca sambil imagine aku tgh kembang-kempiskan hidung, ek! ha3..)

azzey said...

Teringat sup mak....Bagi resepi sup yang mak ajo....then resepi ayam masak madu nih...hkay..cepat sikit....sap sap soi jerk..hu3...

ArELeEz said...

azzey,
sup later la.. tp, ayam madu dah buh dah. so, check it out, ek?!

azzey said...

hokay...dah 1/2 way salin dah...tq bebeh..

ArELeEz said...

azzey,
salin jer kah? bile lak nak m'realisasikannye? heh3..

azzey said...

Areleez: Salin dululah.. kemudian2 masaklah.... ha3...

ArELeEz said...

azzey,
ye la.. ye la.. sker ati mung la..

azzey said...

Areleez: hahaha.... *wink*

ArELeEz said...

azzey,
huh!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google